Het is de bedoeling dat het Nederlandse concern een Amerikaans en een Europees bedrijf in het leven roept met elk afzonderlijk een beursnotering. De activiteiten in opkomende markten komen bij het nieuwe Europese bedrijf terecht. Het Amerikaanse bedrijf zal zich zich in de eerste plaats op pensioenen richten. "Hoewel de optie van één beursgang open blijft, gaan we ons voorbereiden op een basisscenario van twee beursgangen voor de verzekeringsactiviteiten", verduidelijkt bestuursvoorzitter Jan Hommen.

ING werkt op dit moment aan de opsplitsing van de verzekeringstak en de banktak. Omdat ING omvangrijke staatssteun heeft ontvangen tijdens de wereldwijde financiële crisis ziet het concern zich door de Europese Commissie verplicht grote delen van het bedrijf, waaronder de verzekeringsactiviteiten, te verkopen.

De bank-verzekeraar boekte in het derde kwartaal een nettoresultaat van 371 miljoen euro. Analisten hielden rekening met een nettowinst van 942 miljoen euro. Het resultaat werd volgens ING negatief beïnvloed door eenmalige items, waaronder 671 miljoen euro aan afschrijvingen op de verzekeringsactiviteiten. ING boekte een onderliggende winst voor belastingen van 1,513 miljard euro, wat boven de analistenverwachtingen van 1,3 miljard euro ligt.

Het is de bedoeling dat het Nederlandse concern een Amerikaans en een Europees bedrijf in het leven roept met elk afzonderlijk een beursnotering. De activiteiten in opkomende markten komen bij het nieuwe Europese bedrijf terecht. Het Amerikaanse bedrijf zal zich zich in de eerste plaats op pensioenen richten. "Hoewel de optie van één beursgang open blijft, gaan we ons voorbereiden op een basisscenario van twee beursgangen voor de verzekeringsactiviteiten", verduidelijkt bestuursvoorzitter Jan Hommen. ING werkt op dit moment aan de opsplitsing van de verzekeringstak en de banktak. Omdat ING omvangrijke staatssteun heeft ontvangen tijdens de wereldwijde financiële crisis ziet het concern zich door de Europese Commissie verplicht grote delen van het bedrijf, waaronder de verzekeringsactiviteiten, te verkopen. De bank-verzekeraar boekte in het derde kwartaal een nettoresultaat van 371 miljoen euro. Analisten hielden rekening met een nettowinst van 942 miljoen euro. Het resultaat werd volgens ING negatief beïnvloed door eenmalige items, waaronder 671 miljoen euro aan afschrijvingen op de verzekeringsactiviteiten. ING boekte een onderliggende winst voor belastingen van 1,513 miljard euro, wat boven de analistenverwachtingen van 1,3 miljard euro ligt.