De halfjaarresultaten van ING België lieten al het slechtste vermoeden. De winst voor belastingen daalde met 5 procent tot 588 miljoen euro. Maar dat cijfer flatteerde de realiteit. Zonder een eenmalige btw-teruggave van 116 miljoen euro zou de winst met een kwart zijn teruggevallen.

Tijd om in te grijpen, moet Ralph Hamers gedacht hebben. Hamers is de CEO van ING Groep en leidde tot 2013 de bank in België. Vermits de inkomsten en de marges van ING België onder zware druk staan, wordt er vooral aan de kostenkant gesneden.

Donderdag is een ondernemingsraad gepland, maar het is weinig waarschijnlijk dat ING België daar al informatie zal geven over de geplande herstructurering.

Lees meer

De halfjaarresultaten van ING België lieten al het slechtste vermoeden. De winst voor belastingen daalde met 5 procent tot 588 miljoen euro. Maar dat cijfer flatteerde de realiteit. Zonder een eenmalige btw-teruggave van 116 miljoen euro zou de winst met een kwart zijn teruggevallen.Tijd om in te grijpen, moet Ralph Hamers gedacht hebben. Hamers is de CEO van ING Groep en leidde tot 2013 de bank in België. Vermits de inkomsten en de marges van ING België onder zware druk staan, wordt er vooral aan de kostenkant gesneden.Donderdag is een ondernemingsraad gepland, maar het is weinig waarschijnlijk dat ING België daar al informatie zal geven over de geplande herstructurering. Lees meer