Dat hebben De Tijd en L'Echo in vakbondskringen vernomen.

Bij ING gaat goed 2 procent van de ruim 8.500 jobs (omgerekend naar voltijdsen of FTE's) van midden 2015 voor de bijl. De 185 jobs verdwijnen in de centrale diensten, hoofdzakelijk in de informaticatak (128 FTE's). Zo verhuist een erg belangrijk geachte controlekamer van de informaticadivisie grotendeels naar Katowice in Polen. Ook bij de klantendiensten en operationele eenheden wil ING jobs (50,6 FTE's) versassen naar goedkopere oorden: Bratislava in Slovakije en Manilla op de Filipijnen.

De kleinste ingreep (6,6 FTE's) is voor klachtenafhandeling. Er sluiten daarnaast ook 50 kantoren, maar dat brengt geen banenverlies met zich mee. Of er gedwongen ontslagen zullen vallen bij ING is nog niet zeker. De directie wil zich daar niet duidelijk over uitspreken.

(Belga/RR)

Dat hebben De Tijd en L'Echo in vakbondskringen vernomen.Bij ING gaat goed 2 procent van de ruim 8.500 jobs (omgerekend naar voltijdsen of FTE's) van midden 2015 voor de bijl. De 185 jobs verdwijnen in de centrale diensten, hoofdzakelijk in de informaticatak (128 FTE's). Zo verhuist een erg belangrijk geachte controlekamer van de informaticadivisie grotendeels naar Katowice in Polen. Ook bij de klantendiensten en operationele eenheden wil ING jobs (50,6 FTE's) versassen naar goedkopere oorden: Bratislava in Slovakije en Manilla op de Filipijnen. De kleinste ingreep (6,6 FTE's) is voor klachtenafhandeling. Er sluiten daarnaast ook 50 kantoren, maar dat brengt geen banenverlies met zich mee. Of er gedwongen ontslagen zullen vallen bij ING is nog niet zeker. De directie wil zich daar niet duidelijk over uitspreken.(Belga/RR)