ING België zag zijn onderliggend resultaat in het tweede kwartaal van 2017 met 38 procent dalen tot 216 miljoen euro. Die stevige daling is volgens ING grotendeels te wijten aan het feit dat de bank hier voor 177 miljoen euro aan kosten in de boeken moest nemen. Die kosten zijn grotendeels gestegen door extra provisies voor een rechtszaak in Luxemburg, meldt De Tijd.

"Het gaat over een rechtszaak met één bepaalde klant van een Luxemburgse activiteit die we al in 2000 hebben stopgezet" zei topman Ralph Hamers tijdens een conference call. "De zaak sleepte al jaren aan, maar we hebben ze uiteindelijk verloren. We gaan nu in beroep tegen de uitspraak, maar we nemen al een voorziening. Meer informatie over het dossier geven we niet".

ING maakte woensdag ook nog haar tweedekwartaalresultaten bekend. De Nederlandse bank boekte in het afgelopen kwartaal een nettowinst van 1,37 miljard euro, een stijging met bijna 6 procent.

Het onderliggend resultaat voor belastingen bleef nagenoeg onveranderd op krap 2 miljard euro. Het financiële concern zag zijn wereldwijde bestand aan particuliere klanten in de eerste zes maanden van dit jaar met 700.000 groeien tot 36,5 miljoen.

Voorts verstrekte de bank in het afgelopen kwartaal voor 6,4 miljard euro aan nieuwe leningen en stroomde 5,3 miljard euro aan vers spaargeld binnen.

Volgens topman Ralph Hamers tonen de cijfers aan dat ING goed op koers ligt met het bereiken van zijn strategische doelstellingen en blijft het werken aan het uitbreiden van het klantenbestand.

ING België zag zijn onderliggend resultaat in het tweede kwartaal van 2017 met 38 procent dalen tot 216 miljoen euro. Die stevige daling is volgens ING grotendeels te wijten aan het feit dat de bank hier voor 177 miljoen euro aan kosten in de boeken moest nemen. Die kosten zijn grotendeels gestegen door extra provisies voor een rechtszaak in Luxemburg, meldt De Tijd. "Het gaat over een rechtszaak met één bepaalde klant van een Luxemburgse activiteit die we al in 2000 hebben stopgezet" zei topman Ralph Hamers tijdens een conference call. "De zaak sleepte al jaren aan, maar we hebben ze uiteindelijk verloren. We gaan nu in beroep tegen de uitspraak, maar we nemen al een voorziening. Meer informatie over het dossier geven we niet". ING maakte woensdag ook nog haar tweedekwartaalresultaten bekend. De Nederlandse bank boekte in het afgelopen kwartaal een nettowinst van 1,37 miljard euro, een stijging met bijna 6 procent. Het onderliggend resultaat voor belastingen bleef nagenoeg onveranderd op krap 2 miljard euro. Het financiële concern zag zijn wereldwijde bestand aan particuliere klanten in de eerste zes maanden van dit jaar met 700.000 groeien tot 36,5 miljoen. Voorts verstrekte de bank in het afgelopen kwartaal voor 6,4 miljard euro aan nieuwe leningen en stroomde 5,3 miljard euro aan vers spaargeld binnen. Volgens topman Ralph Hamers tonen de cijfers aan dat ING goed op koers ligt met het bereiken van zijn strategische doelstellingen en blijft het werken aan het uitbreiden van het klantenbestand.