"Tot 2015 investeren we jaarlijks 130 tot 150 miljoen euro. Dat toont aan hoe belangrijk België voor de ING-groep is", zegt Ralph Hamers, de nieuwe CEO van de bank.

De nieuwe top van ING België, de Nederlandse CEO Ralph Hamers en de Belgische bestuursvoorzitter Eric Boyer, praat deze week in Trends voor het eerst over het strategisch plan 2015 voor de bank.

Hamers: "Dat plan borduurt voort op de eerder gemaakte keuzes. ING België zet in op een multikanalenstrategie. Het directe kanaal wordt vele malen belangrijker in het dagdagelijks bedienen van de klanten, terwijl de kantoren zich toeleggen op het geven van advies bij complexere producten, zoals hypotheken, beleggingen of een pensioenplan."

Op de zakelijke markt wil ING België hetzelfde realiseren, en daarvoor zijn belangrijke interne veranderingen noodzakelijk. "Als we in de toekomst de klanten nog sneller en beter willen bedienen, zowel aan de retail- als aan de zakelijke kant, moeten we intern onze proceskant herinrichten. Daarom gaan we de komende vijf jaar de binnenkant van de bank aanpakken."

Volgens Hamers gaat het niet om een reorganisatie of een afslanking: "Ik spreek hier over het opnieuw neerzetten van de klant- en productprocessen. Daarmee gaat een zware investering in IT gepaard, want de IT moet de hele procesvernieuwing mogelijk maken en ondersteunen. Tot 2015 zullen we jaarlijks tussen 130 en 150 miljoen euro investeren."

Eric Boyer wijst erop dat dit belangrijke bedragen zijn die ING in België investeert: "Dat bewijst hoe belangrijk België is voor de groep. Bij een normale resultatenrekening vertegenwoordigt België 20 tot 25 procent van de inkomsten van ING Bank. Bovendien is er in Brussel een belangrijke activiteit 'financiële markten'. Dat expertisecentrum speelt een rol voor de hele groep wereldwijd."

P.C.

Lees het volledige interview, onder meer over de rol van de Belgen bij ING, in Trends van 26 mei.

"Tot 2015 investeren we jaarlijks 130 tot 150 miljoen euro. Dat toont aan hoe belangrijk België voor de ING-groep is", zegt Ralph Hamers, de nieuwe CEO van de bank. De nieuwe top van ING België, de Nederlandse CEO Ralph Hamers en de Belgische bestuursvoorzitter Eric Boyer, praat deze week in Trends voor het eerst over het strategisch plan 2015 voor de bank. Hamers: "Dat plan borduurt voort op de eerder gemaakte keuzes. ING België zet in op een multikanalenstrategie. Het directe kanaal wordt vele malen belangrijker in het dagdagelijks bedienen van de klanten, terwijl de kantoren zich toeleggen op het geven van advies bij complexere producten, zoals hypotheken, beleggingen of een pensioenplan." Op de zakelijke markt wil ING België hetzelfde realiseren, en daarvoor zijn belangrijke interne veranderingen noodzakelijk. "Als we in de toekomst de klanten nog sneller en beter willen bedienen, zowel aan de retail- als aan de zakelijke kant, moeten we intern onze proceskant herinrichten. Daarom gaan we de komende vijf jaar de binnenkant van de bank aanpakken." Volgens Hamers gaat het niet om een reorganisatie of een afslanking: "Ik spreek hier over het opnieuw neerzetten van de klant- en productprocessen. Daarmee gaat een zware investering in IT gepaard, want de IT moet de hele procesvernieuwing mogelijk maken en ondersteunen. Tot 2015 zullen we jaarlijks tussen 130 en 150 miljoen euro investeren." Eric Boyer wijst erop dat dit belangrijke bedragen zijn die ING in België investeert: "Dat bewijst hoe belangrijk België is voor de groep. Bij een normale resultatenrekening vertegenwoordigt België 20 tot 25 procent van de inkomsten van ING Bank. Bovendien is er in Brussel een belangrijke activiteit 'financiële markten'. Dat expertisecentrum speelt een rol voor de hele groep wereldwijd."P.C.Lees het volledige interview, onder meer over de rol van de Belgen bij ING, in Trends van 26 mei.