Ondanks een "goed commercieel jaar" zijn de rentestijging, de kosten voor de depositogarantieregeling van de overheid en lagere inkomsten uit de beleggingsportefeuille blijven wegen op het resultaat.

Het aantal klantendeposito's nam toe met 5 procent tot 83 miljard euro. Vooral de spaarrekening (+11 procent) blijkt een succes. Wat de kredieten betreft, werd een toename met 10 procent tot 62 miljard euro genoteerd. De hypotheekleningen stegen met 14 procent, de bedrijfskredieten met 12 procent.

De verliezen op slechte kredieten blijven met een kredietverliesratio van 0,15 procent volgens topman Dralans "goed onder controle".

Ondanks een "goed commercieel jaar" zijn de rentestijging, de kosten voor de depositogarantieregeling van de overheid en lagere inkomsten uit de beleggingsportefeuille blijven wegen op het resultaat. Het aantal klantendeposito's nam toe met 5 procent tot 83 miljard euro. Vooral de spaarrekening (+11 procent) blijkt een succes. Wat de kredieten betreft, werd een toename met 10 procent tot 62 miljard euro genoteerd. De hypotheekleningen stegen met 14 procent, de bedrijfskredieten met 12 procent. De verliezen op slechte kredieten blijven met een kredietverliesratio van 0,15 procent volgens topman Dralans "goed onder controle".