Het bedrijf Radiant Info Systems koos specifiek die gevangenis dicht bij de hoofdstad Hyderabad van de deelstaat voor de hoge scholingsgraad van de gedetineerden: 40 procent.

"Op die manier krijgen opgeleide gedetineerden meer kansen op een betere toekomst na hun vrijlating", vertelt gevangenisdirecteur Gopinath Reddy aan de Britse omroep BBC.

Voorlopig blijft het werk beperkt tot eenvoudige administratieve taken voor banken, maar een call centre - bemand door gedetineerden - wordt niet uitgesloten.

Het bedrijf Radiant Info Systems koos specifiek die gevangenis dicht bij de hoofdstad Hyderabad van de deelstaat voor de hoge scholingsgraad van de gedetineerden: 40 procent. "Op die manier krijgen opgeleide gedetineerden meer kansen op een betere toekomst na hun vrijlating", vertelt gevangenisdirecteur Gopinath Reddy aan de Britse omroep BBC. Voorlopig blijft het werk beperkt tot eenvoudige administratieve taken voor banken, maar een call centre - bemand door gedetineerden - wordt niet uitgesloten.