Het onderzoek komt er na een klacht tegen topman Vikram Pandit en tien andere toplui van de Citigroup. Een Indiase zakenman heeft een klacht ingediend nadat hij door een fraudezaak heel wat geld zou hebben verloren.

De aanklachten tegen de Citigroup-top luiden als volgt: vervalsen van rekeningen, misbruik van vertrouwen en bendevorming. Volgens de Indiase wet moet de politie wel eerst een dossier openen, voordat een onderzoek gestart kan worden.

Eind december 2010 pakte de politie een bankbediende op van een filiaal in Gurgaon, een stad nabij New Delhi. De man wordt ervan verdacht investeerders benadeeld te hebben en ruim vier miljard roepie (88 miljoen dollar) verduisterd te hebben.

Het onderzoek komt er na een klacht tegen topman Vikram Pandit en tien andere toplui van de Citigroup. Een Indiase zakenman heeft een klacht ingediend nadat hij door een fraudezaak heel wat geld zou hebben verloren. De aanklachten tegen de Citigroup-top luiden als volgt: vervalsen van rekeningen, misbruik van vertrouwen en bendevorming. Volgens de Indiase wet moet de politie wel eerst een dossier openen, voordat een onderzoek gestart kan worden. Eind december 2010 pakte de politie een bankbediende op van een filiaal in Gurgaon, een stad nabij New Delhi. De man wordt ervan verdacht investeerders benadeeld te hebben en ruim vier miljard roepie (88 miljoen dollar) verduisterd te hebben.