‘IJsboerke vraagt bescherming tegen schuldeisers aan’

© belga

Belgium Icecream Group uit Tielen heeft bij de rechtbank van koophandel in Turnhout een WCO-procedure aangevraagd.

Belgium Icecream Group uit Tielen heeft bij de rechtbank van koophandel in Turnhout een WCO-procedure aangevraagd. Dat melden de vakbonden ACV en ABVV.

Op een bijzondere ondernemingsraad heeft de directie van Belgium Icecream Group uit Tielen vrijdag aangekondigd de procedure volgens de wet continuïteit ondernemingen (WCO) aangevraagd te hebben bij de rechtbank van koophandel in Turnhout.

Volgens de vakbonden wil het bedrijf via de procedure bescherming aanvragen tegen schuldeisers. “Het bedrijf zit al langer in slechte papieren,” zegt Dirk Verhaegen van ACV Voeding en Diensten. “De aankondiging en nu het nieuws is dan ook geen verrassing.”

Laura Snyders, secretaris voor ABVV Horval, zegt dat het bedrijf het boekjaar 2012 zal afsluiten met 5 miljoen euro verlies. “Er zal op alles bespaard moeten worden, zowel op grondstoffen, verpakkingen als loonkost. We gaan met de directie op 3 januari aan tafel zitten om te bekijken wat er mogelijk is.” Volgens Snyders zal dat zwaar zijn, “zeker nu de meeste mensen dit via de pers moeten vernemen, net voor de feestdagen”.

Als de WCO-procedure geen oplossing biedt voor de problemen, verliezen mogelijk 365 werknemers hun baan, van wie 280 arbeiders 85 bedienden. Bekende merken van de groep zijn IJsboerke, Mio en Artic. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content