Vorig jaar was er een bedrijfsverlies van 6,5 miljoen euro. Dat verlies hangt weliswaar grotendeels samen met herstructureringskosten. Vorig jaar werd de productie gegroepeerd bij IJsboerke in Tielen. De vestigingen in Chênée en Kuurne sloten.

Maar de herstructurering is niet de enige boosdoener. De omzet zakte met 11,4 procent, naar 67,8 miljoen euro. De grondstoffenprijzen klommen met 16 procent, de kosten voor verpakkingsmateriaal met 8 procent. Het slechte weer was een van de spelbrekers het voorbije jaar. Ook voor de Belgische marktleider in huismerken, Ysco, was 2011 slechter dan 2010, maar die onderneming zag haar omzet toch met 6 procent toenemen. (W.R.)

Vorig jaar was er een bedrijfsverlies van 6,5 miljoen euro. Dat verlies hangt weliswaar grotendeels samen met herstructureringskosten. Vorig jaar werd de productie gegroepeerd bij IJsboerke in Tielen. De vestigingen in Chênée en Kuurne sloten. Maar de herstructurering is niet de enige boosdoener. De omzet zakte met 11,4 procent, naar 67,8 miljoen euro. De grondstoffenprijzen klommen met 16 procent, de kosten voor verpakkingsmateriaal met 8 procent. Het slechte weer was een van de spelbrekers het voorbije jaar. Ook voor de Belgische marktleider in huismerken, Ysco, was 2011 slechter dan 2010, maar die onderneming zag haar omzet toch met 6 procent toenemen. (W.R.)