Dat het Britse ICG hoofdaandeelhouder wordt, betekent natuurlijk dat ze aan het stuur van de restaurantketen zullen zitten, erkent Ann Biebuyck, CEO van Lunch Garden. Het Londense ICG, dat kapitaal voorziet om bedrijven te helpen groeien, kent het bedrijf al langer en investeert sinds 2015 in de keten.

'Het is een sterke financiële partij', aldus Biebuyck, die dit nieuws 'een aanzienlijke boost' noemt met het oog op de heropening van de horeca.

Biebuyck benadrukt ook dat ICG gelooft in de lokale verankering en achter het meerjarenplan van het managementteam staat.

Vorig jaar maakte Lunch Garden, dat zwaar getroffen is door de coronacrisis, een transformatieplan bekend. Daarbij kwamen 138 van de ongeveer 1.100 banen op de helling te staan, wat overeenkomt met meer dan een op de tien banen. Er zouden wel geen vestigingen gesloten worden. Ons land telt 75 restaurants van Lunch Garden.

De directie van Lunch Garden heeft de sociale partners donderdag uitgenodigd om tekst en uitleg te geven over de nieuwe meerderheidsaandeelhouder.

Dat het Britse ICG hoofdaandeelhouder wordt, betekent natuurlijk dat ze aan het stuur van de restaurantketen zullen zitten, erkent Ann Biebuyck, CEO van Lunch Garden. Het Londense ICG, dat kapitaal voorziet om bedrijven te helpen groeien, kent het bedrijf al langer en investeert sinds 2015 in de keten. 'Het is een sterke financiële partij', aldus Biebuyck, die dit nieuws 'een aanzienlijke boost' noemt met het oog op de heropening van de horeca. Biebuyck benadrukt ook dat ICG gelooft in de lokale verankering en achter het meerjarenplan van het managementteam staat. Vorig jaar maakte Lunch Garden, dat zwaar getroffen is door de coronacrisis, een transformatieplan bekend. Daarbij kwamen 138 van de ongeveer 1.100 banen op de helling te staan, wat overeenkomt met meer dan een op de tien banen. Er zouden wel geen vestigingen gesloten worden. Ons land telt 75 restaurants van Lunch Garden. De directie van Lunch Garden heeft de sociale partners donderdag uitgenodigd om tekst en uitleg te geven over de nieuwe meerderheidsaandeelhouder.