De twee IJslandse luchtvaartmaatschappijen blijven wel opereren als aparte merken, meldt de Icelandair Group. Beide vliegen op Brussels Airport.

Zowel Icelandair als Wow Air verkoopt vluchten van Europa naar Noord-Amerika met overstap in de IJslandse hoofdstad Reykjavik. Op die luchthaven zijn haast enkel vliegtuigen van die twee maatschappijen te zien, maar op de hele trans-Atlantische markt hebben ze maar een gecombineerd marktaandeel van circa 3,8 procent.

Icelandair moest vorige week nog opbiechten dat het een van zijn schuldconvenanten heeft geschonden en obligatiehouders moest vragen om tijdelijk een oogje dicht te knijpen. Ook de veel jongere lagekostenluchtvaartmaatschappij Wow Air zit in lastige papieren. Het bedrijf is al enkele jaren verlieslatend en zocht een partner om door de moeilijke wintermaanden te komen nu de olieprijzen aan het stijgen zijn.

De aandeelhouders van Icelandair kunnen de komende dagen stemmen over de deal, die Wow Air op 18 miljoen dollar (15,8 miljoen euro) waardeert. Daarna moet ook nog de IJslandse mededingingsautoriteit groen licht geven.

De twee IJslandse luchtvaartmaatschappijen blijven wel opereren als aparte merken, meldt de Icelandair Group. Beide vliegen op Brussels Airport.Zowel Icelandair als Wow Air verkoopt vluchten van Europa naar Noord-Amerika met overstap in de IJslandse hoofdstad Reykjavik. Op die luchthaven zijn haast enkel vliegtuigen van die twee maatschappijen te zien, maar op de hele trans-Atlantische markt hebben ze maar een gecombineerd marktaandeel van circa 3,8 procent. Icelandair moest vorige week nog opbiechten dat het een van zijn schuldconvenanten heeft geschonden en obligatiehouders moest vragen om tijdelijk een oogje dicht te knijpen. Ook de veel jongere lagekostenluchtvaartmaatschappij Wow Air zit in lastige papieren. Het bedrijf is al enkele jaren verlieslatend en zocht een partner om door de moeilijke wintermaanden te komen nu de olieprijzen aan het stijgen zijn. De aandeelhouders van Icelandair kunnen de komende dagen stemmen over de deal, die Wow Air op 18 miljoen dollar (15,8 miljoen euro) waardeert. Daarna moet ook nog de IJslandse mededingingsautoriteit groen licht geven.