In november 2009 sloot IBt Bebig een strategisch akkoord met het Amerikaanse Core Oncology. IBt investeerde 2 miljoen dollar in Core Oncology, onder de vorm van een achtergestelde lening. In ruil voor die lening kreeg IBt een overnameoptie.

In 2010 bleek evenwel dat de financiële situatie van Core Oncology sterk herzien moest worden, en betaalde de Amerikaanse groep de lening bovendien niet terug.

"Sinds een jaar onderhandelen we met Core Oncology en het resultaat is dat de strategische alliantie die we voor ogen hadden niet kan doorgaan. Daarom hebben we beslist om klacht neer te leggen", aldus IBt Bebig in een persbericht. Drie leden van de raad van bestuur van de Amerikaanse farmagroep worden voor de rechter gedaagd.

in 2007 keek IBt Bebig al eens aan tegen een mislukt overnamedossier. Toch geeft het Waalse bedrijf de Amerikaanse markt niet op. "We zijn op zoek naar nieuwe opportuniteiten met als doel een nieuwe trans-Atlantische alliantie te sluiten", aldus managing director Gunnar Mann.

In november 2009 sloot IBt Bebig een strategisch akkoord met het Amerikaanse Core Oncology. IBt investeerde 2 miljoen dollar in Core Oncology, onder de vorm van een achtergestelde lening. In ruil voor die lening kreeg IBt een overnameoptie. In 2010 bleek evenwel dat de financiële situatie van Core Oncology sterk herzien moest worden, en betaalde de Amerikaanse groep de lening bovendien niet terug. "Sinds een jaar onderhandelen we met Core Oncology en het resultaat is dat de strategische alliantie die we voor ogen hadden niet kan doorgaan. Daarom hebben we beslist om klacht neer te leggen", aldus IBt Bebig in een persbericht. Drie leden van de raad van bestuur van de Amerikaanse farmagroep worden voor de rechter gedaagd. in 2007 keek IBt Bebig al eens aan tegen een mislukt overnamedossier. Toch geeft het Waalse bedrijf de Amerikaanse markt niet op. "We zijn op zoek naar nieuwe opportuniteiten met als doel een nieuwe trans-Atlantische alliantie te sluiten", aldus managing director Gunnar Mann.