IBM had in april al de besparingsplannen voor Frankrijk aangekondigd. De Belgische socialistische bediendebond BBTK liet toen weten dat de besparingsplannen geen gevolgen hebben in België.

Volgens de vakbonden is er geen enkele economische rechtvaardiging voor een herstructurering. De zwaarst getroffen banen zijn die van consultants, projectleiders en functies voor ondersteuning (financiën, human resources, marketing, aankoop).

De vakbonden noemen het plan "onaanvaardbaar". "We wijzen een beursplan af dat de aandeelhouders een dividend van 20 dollar per aandeel moet verzekeren in 2015", klinkt het.

IBM Frankrijk telt vandaag 9.730 personeelsleden over 19 vestigingen. Aan het eind van de jaren 1990 waren dat er nog 26.000. In 2012 werd een omzet gerealiseerd van 3 miljard euro. (Belga/TE)

IBM had in april al de besparingsplannen voor Frankrijk aangekondigd. De Belgische socialistische bediendebond BBTK liet toen weten dat de besparingsplannen geen gevolgen hebben in België. Volgens de vakbonden is er geen enkele economische rechtvaardiging voor een herstructurering. De zwaarst getroffen banen zijn die van consultants, projectleiders en functies voor ondersteuning (financiën, human resources, marketing, aankoop).De vakbonden noemen het plan "onaanvaardbaar". "We wijzen een beursplan af dat de aandeelhouders een dividend van 20 dollar per aandeel moet verzekeren in 2015", klinkt het. IBM Frankrijk telt vandaag 9.730 personeelsleden over 19 vestigingen. Aan het eind van de jaren 1990 waren dat er nog 26.000. In 2012 werd een omzet gerealiseerd van 3 miljard euro. (Belga/TE)