Bij de Spaanse luchtvaartmaatschappij Iberia verdwijnen 4.500 banen. Dat is bijna een kwart van de 20.000 arbeidsplaatsen. De vloot van Iberia zal bovendien met 25 toestellen worden ingekort.

Hierdoor vermindert de capaciteit van Iberia met 15 procent. Iberia wil zich gaan richten op de meest rendabele lijnen. Dat heeft moederbedrijf International Airlines Group (IAG) bekendgemaakt.

Winst daalt

De bekendmaking van het banenverlies volgt op de cijfers over het derde kwartaal van IAG. De winst daalde met bijna een kwart tot 202 miljoen euro.

Wegens de verliezen van Iberia werd over negen maanden een nettoverlies van 39 miljoen euro geleden door IAG, het moederbedrijf achter British Airways en Iberia.

Vechten

Volgens de topman van Iberia, Rafael Sánchez-Lozano, vecht Iberia om te overleven. Het bedrijf is verlieslatend op al zijn markten. Er zijn dan ook harde maatregelen nodig om het te redden en weer winstgevend te maken, aldus Sánchez-Lozano.

De economische crisis in Spanje en Europa weegt op Iberia, maar de problemen van de maatschappij zijn systematisch en dateren nog van voor de crisis, verduidelijkt de topman nog. Elke dag verliest het bedrijf 1,7 miljoen euro.

Vakbonden

Iberia schuift een deadline naar voor van 31 januari 2013 om tot een akkoord te komen met de bonden. Zonder akkoord dreigen nog zwaardere ingrepen, waarschuwt Iberia. (Bloomberg/AFP/DPA/Belga/KVDA)

Bij de Spaanse luchtvaartmaatschappij Iberia verdwijnen 4.500 banen. Dat is bijna een kwart van de 20.000 arbeidsplaatsen. De vloot van Iberia zal bovendien met 25 toestellen worden ingekort. Hierdoor vermindert de capaciteit van Iberia met 15 procent. Iberia wil zich gaan richten op de meest rendabele lijnen. Dat heeft moederbedrijf International Airlines Group (IAG) bekendgemaakt.Winst daalt De bekendmaking van het banenverlies volgt op de cijfers over het derde kwartaal van IAG. De winst daalde met bijna een kwart tot 202 miljoen euro. Wegens de verliezen van Iberia werd over negen maanden een nettoverlies van 39 miljoen euro geleden door IAG, het moederbedrijf achter British Airways en Iberia. Vechten Volgens de topman van Iberia, Rafael Sánchez-Lozano, vecht Iberia om te overleven. Het bedrijf is verlieslatend op al zijn markten. Er zijn dan ook harde maatregelen nodig om het te redden en weer winstgevend te maken, aldus Sánchez-Lozano. De economische crisis in Spanje en Europa weegt op Iberia, maar de problemen van de maatschappij zijn systematisch en dateren nog van voor de crisis, verduidelijkt de topman nog. Elke dag verliest het bedrijf 1,7 miljoen euro. Vakbonden Iberia schuift een deadline naar voor van 31 januari 2013 om tot een akkoord te komen met de bonden. Zonder akkoord dreigen nog zwaardere ingrepen, waarschuwt Iberia. (Bloomberg/AFP/DPA/Belga/KVDA)