De Koreaanse producent van graaf- en laadmachines Hyundai Heavy Industries gaat in Tessenderlo 22 miljoen euro investeren in een nieuw Europees verdeelcentrum. Daardoor kunnen de komende jaren 70 tot 80 nieuwe banen gecreëerd worden.

Het Europese verdeelcentrum van Hyundai Heavy Industries is momenteel gevestigd in Geel langs de E313. 'Maar die locatie was de laatste jaren te klein gebleken en niet berekend op de groei die onze groep de komende jaren beoogt', zegt financieel directeur Johan Tiels in Het Belang van Limburg. 'We gingen daarbij specifiek op zoek naar een terrein in een straal van 20 kilometer rond de huidige vestiging, zodat ons personeel (60 mensen) probleemloos kan mee verhuizen.'

De zoektocht naar een nieuwe locatie werd maandag bekroond met de ondertekening van het aankoopcontract van een lap grond op het nieuwe industrieterrein ENA Genebos aan het afrittencomplex van de E313. De werken voor een nieuw verdeelcentrum zouden begin volgend jaar starten, de verhuis is voor eind 2014 gepland. Vanuit het verdeelcentrum zal heel Europa worden bevoorraad met graaf- en laadmachines van Hyundai.

Het gemeentebestuur van Tessenderlo reageert verheugd. 'Onze gemeente is de laatste tijd genoeg geteisterd door economisch onheil. Het mag dan ook wel eens positief nieuws zijn', vindt burgemeester Fons Verwimp in Het Belang van Limburg. (Belga/KVDA)

De Koreaanse producent van graaf- en laadmachines Hyundai Heavy Industries gaat in Tessenderlo 22 miljoen euro investeren in een nieuw Europees verdeelcentrum. Daardoor kunnen de komende jaren 70 tot 80 nieuwe banen gecreëerd worden. Het Europese verdeelcentrum van Hyundai Heavy Industries is momenteel gevestigd in Geel langs de E313. 'Maar die locatie was de laatste jaren te klein gebleken en niet berekend op de groei die onze groep de komende jaren beoogt', zegt financieel directeur Johan Tiels in Het Belang van Limburg. 'We gingen daarbij specifiek op zoek naar een terrein in een straal van 20 kilometer rond de huidige vestiging, zodat ons personeel (60 mensen) probleemloos kan mee verhuizen.' De zoektocht naar een nieuwe locatie werd maandag bekroond met de ondertekening van het aankoopcontract van een lap grond op het nieuwe industrieterrein ENA Genebos aan het afrittencomplex van de E313. De werken voor een nieuw verdeelcentrum zouden begin volgend jaar starten, de verhuis is voor eind 2014 gepland. Vanuit het verdeelcentrum zal heel Europa worden bevoorraad met graaf- en laadmachines van Hyundai. Het gemeentebestuur van Tessenderlo reageert verheugd. 'Onze gemeente is de laatste tijd genoeg geteisterd door economisch onheil. Het mag dan ook wel eens positief nieuws zijn', vindt burgemeester Fons Verwimp in Het Belang van Limburg. (Belga/KVDA)