Trends ging ook op bezoek bij de grootste autofabriek van de wereld. In het Koreaanse Ulsan heeft Hyundai een productiecapaciteit van ruim anderhalf miljoen wagens per jaar. Trends brengt deze week een uitvoerig portret van de Koreaanse autoproducent.

"Ik vermoed niet dat we interesse hebben in Opel Antwerpen", laat Allan Rushforth verstaan. "We hebben al twee fabrieken in Europa. We hebben gloednieuwe installaties in de relatief goedkope landen Slowakije en Tsjechië. Het wordt erg moeilijk als we een ondernemingsplan maken voor een bestaande fabriek in een land met toch hoge loonlasten. Toen de autofabrieken werden gebouwd in België, waren de lonen nog vrij laag."

Hyundai boekte de jongste jaren fikse verliezen voor zijn Europese activiteiten. Vanaf dit jaar verwacht Allan Rushforth een break-even. De onderneming lanceerde onlangs in Europa het model ix20, een kleine, zuinige gezinswagen. De volgende 2 jaar brengt het merk nog eens 13 nieuwe modellen op de Europese markt. Allan Rushforth: "Ons wereldwijde marktaandeel is ruim 5 procent. In Europa is dat 2,6 procent. Daar is duidelijk nog een kloof. De grote uitdaging is de verbetering van ons merkimago. Vroeger waren we een prijsbreker. Nu gaan we voor kwaliteit. Die merkbestendiging is een veel moeizamer intellectueel proces."

Hyundai verkocht in 2009 in België en Luxemburg 14.000 wagens.

W.R.

Trends ging ook op bezoek bij de grootste autofabriek van de wereld. In het Koreaanse Ulsan heeft Hyundai een productiecapaciteit van ruim anderhalf miljoen wagens per jaar. Trends brengt deze week een uitvoerig portret van de Koreaanse autoproducent. "Ik vermoed niet dat we interesse hebben in Opel Antwerpen", laat Allan Rushforth verstaan. "We hebben al twee fabrieken in Europa. We hebben gloednieuwe installaties in de relatief goedkope landen Slowakije en Tsjechië. Het wordt erg moeilijk als we een ondernemingsplan maken voor een bestaande fabriek in een land met toch hoge loonlasten. Toen de autofabrieken werden gebouwd in België, waren de lonen nog vrij laag." Hyundai boekte de jongste jaren fikse verliezen voor zijn Europese activiteiten. Vanaf dit jaar verwacht Allan Rushforth een break-even. De onderneming lanceerde onlangs in Europa het model ix20, een kleine, zuinige gezinswagen. De volgende 2 jaar brengt het merk nog eens 13 nieuwe modellen op de Europese markt. Allan Rushforth: "Ons wereldwijde marktaandeel is ruim 5 procent. In Europa is dat 2,6 procent. Daar is duidelijk nog een kloof. De grote uitdaging is de verbetering van ons merkimago. Vroeger waren we een prijsbreker. Nu gaan we voor kwaliteit. Die merkbestendiging is een veel moeizamer intellectueel proces."Hyundai verkocht in 2009 in België en Luxemburg 14.000 wagens. W.R.