Huawei plant grote ontslagronde in de VS

Huawei © reuters

Het Chinese technologie- en telecomconcern Huawei is van plan honderden banen te schrappen bij zijn activiteiten in de Verenigde Staten. Dat meldt zakenkrant The Wall Street Journal op basis van bronnen.

Huawei Technologies zet volgens de bronnen van The Wall Street Journal het mes in de Amerikaanse activiteiten van de Chinese telecomreus. De aangekondigde ontslagronde zou het directe gevolg zijn van de ban op het bedrijf door de Amerikaanse overheid.

Er zou gesaneerd worden in de onderzoeksafdeling Futurewei Technologies, waar 850 werknemers tewerkgesteld zijn. De onderzoeksafdeling telt vestigingen in de staten Texas, Californië en Washington. Volgens The Wall Street Journal sneuvelen in de onderzoeksafdeling honderden arbeidsplaatsen.

De Amerikaanse overheid heeft Huawei op een zwarte lijst gezet omdat het bedrijf een gevaar voor de nationale veiligheid zou vormen. De VS verdenken Huawei van nauwe banden met de Chinese overheid en betichten het bedrijf van spionagepraktijken. Inmiddels hebben de Amerikanen laten weten de sancties tegen Huawei wat te versoepelen.

Partner Content