HSBC heeft de forse winsttoename naar eigen zeggen vooral te danken aan de daling van voorzieningen op risicovolle kredieten, de zogenaamde "slechte leningen". Die voorzieningen op risicovolle kredieten zijn gedaald met 47 procent tot 14 miljard dollar. Dat is het laagste peil sinds 2006.

De totale opbrengsten van de bank zijn met 3,1 procent gestegen tot 68,3 miljard dollar. De bankresultaten zelf bleven onder de verwachtingen van de analisten, wat het aandeel maandag doet kelderen.

CEO Stuart Gulliver verwacht dat 2011 een gunstig jaar wordt voor de bank. Daarbij wordt wel rekening gehouden met de stijgende olieprijzen die kunnen wegen op de wereldwijde economische groei. De Tier 1-ratio, die de financiële kracht van de bank weergeeft, steeg van 9,4 tot 10,5 procent.

HSBC heeft de forse winsttoename naar eigen zeggen vooral te danken aan de daling van voorzieningen op risicovolle kredieten, de zogenaamde "slechte leningen". Die voorzieningen op risicovolle kredieten zijn gedaald met 47 procent tot 14 miljard dollar. Dat is het laagste peil sinds 2006. De totale opbrengsten van de bank zijn met 3,1 procent gestegen tot 68,3 miljard dollar. De bankresultaten zelf bleven onder de verwachtingen van de analisten, wat het aandeel maandag doet kelderen.CEO Stuart Gulliver verwacht dat 2011 een gunstig jaar wordt voor de bank. Daarbij wordt wel rekening gehouden met de stijgende olieprijzen die kunnen wegen op de wereldwijde economische groei. De Tier 1-ratio, die de financiële kracht van de bank weergeeft, steeg van 9,4 tot 10,5 procent.