The Financial Times baseert zich op ingewijden, die spreken van de meest ambitieuze voorstellen binnen het financiële concern om de kosten te beheersen. Bij HSBC werken wereldwijd ongeveer 238.000 mensen. Veel banken snijden in het personeelsbestand om de kosten te verlagen, omdat ze onder meer last hebben van de lage rentes, internationale handelsspanningen en brexit-onzekerheid.

Zo kondigde Deutsche Bank in augustus aan om 18.000 banen te schrappen. Ook Barclays, Société Générale en Citigroup hebben al banenreducties aangekondigd. De reorganisatie bij HSBC komt bovenop een recentelijk aangekondigd plan waarbij 4.700 banen verdwijnen. HSBC wilde niet reageren.

The Financial Times baseert zich op ingewijden, die spreken van de meest ambitieuze voorstellen binnen het financiële concern om de kosten te beheersen. Bij HSBC werken wereldwijd ongeveer 238.000 mensen. Veel banken snijden in het personeelsbestand om de kosten te verlagen, omdat ze onder meer last hebben van de lage rentes, internationale handelsspanningen en brexit-onzekerheid. Zo kondigde Deutsche Bank in augustus aan om 18.000 banen te schrappen. Ook Barclays, Société Générale en Citigroup hebben al banenreducties aangekondigd. De reorganisatie bij HSBC komt bovenop een recentelijk aangekondigd plan waarbij 4.700 banen verdwijnen. HSBC wilde niet reageren.