De Amerikaanse koffieketen maakte de verrassende beslissing zelf bekend.

In zijn nieuwe rol gaat Howard Schultz zich bezighouden met innovatie en met initiatieven waarmee de koffieketen zijn maatschappelijke betrokkenheid wil tonen. Zijn opvolger Johnson, die op 3 apil de fakkel overneemt, begon zijn loopbaan bij IBM, werkte later voor Microsoft en Juniper Networks en begon in 2015 in zijn huidige functie bij Starbucks.

Schultz staat bekend voor zijn politieke stellingnames, steunde de presidentscampagnes van Barack Obama en Hillary Clinton, en steunt de Amerikaanse werknemers die een minimumloon van 15 dollar per uur eisten.

Tijdens de voorbije presidentscampagne sloot hij niet uit dat hij ooit zelf kandidaat zou zijn.

Het aandeel van Starbucks verloor donderdag nabeurs 3,3 procent.

Schultz heeft al een keer eerder het topbestuur uit handen gegeven. Toen werd hij na enkele jaren opnieuw ceo.

(Belga/RR)

De Amerikaanse koffieketen maakte de verrassende beslissing zelf bekend.In zijn nieuwe rol gaat Howard Schultz zich bezighouden met innovatie en met initiatieven waarmee de koffieketen zijn maatschappelijke betrokkenheid wil tonen. Zijn opvolger Johnson, die op 3 apil de fakkel overneemt, begon zijn loopbaan bij IBM, werkte later voor Microsoft en Juniper Networks en begon in 2015 in zijn huidige functie bij Starbucks. Schultz staat bekend voor zijn politieke stellingnames, steunde de presidentscampagnes van Barack Obama en Hillary Clinton, en steunt de Amerikaanse werknemers die een minimumloon van 15 dollar per uur eisten. Tijdens de voorbije presidentscampagne sloot hij niet uit dat hij ooit zelf kandidaat zou zijn. Het aandeel van Starbucks verloor donderdag nabeurs 3,3 procent.Schultz heeft al een keer eerder het topbestuur uit handen gegeven. Toen werd hij na enkele jaren opnieuw ceo. (Belga/RR)