Volgens De Caluwe kwam de coronacrisis als een 'mokerslag' aan in de horeca, met een omzetverlies van 3,9 miljard euro tot gevolg. 'We waren de eerste sector die in lockdown ging en het ziet er nu uit dat dat nog even zo blijft', zei hij.

Maar om grootschalige faillissementen te vermijden, heeft de sector 'extra zuurstof' nodig. 'Woensdag proberen we in het paritair comité een heropstartplan uit te werken. Maar daar horen bijkomende steunmaatregelen bij', benadrukte De Caluwe, 'en die moeten er snel komen.' Zo pleit hij onder meer voor een kwijtscheldig van de RSZ-bijdragen voor het eerste kwartaal.

De topman van Horeca Vlaanderen verwacht 'uiterlijk tegen midden mei' duidelijkheid.

In een reactie bij VTM Nieuws erkende vicepremier en minister van Financiën Alexander De Croo meteen dat de horeca 'zwaar geraakt' is. 'Daar moeten we maatregelen voor nemen', zei hij. Over welke maatregelen concreet genomen zullen worden, wilde hij zich niet uitspreken.

Volgens De Caluwe kwam de coronacrisis als een 'mokerslag' aan in de horeca, met een omzetverlies van 3,9 miljard euro tot gevolg. 'We waren de eerste sector die in lockdown ging en het ziet er nu uit dat dat nog even zo blijft', zei hij.Maar om grootschalige faillissementen te vermijden, heeft de sector 'extra zuurstof' nodig. 'Woensdag proberen we in het paritair comité een heropstartplan uit te werken. Maar daar horen bijkomende steunmaatregelen bij', benadrukte De Caluwe, 'en die moeten er snel komen.' Zo pleit hij onder meer voor een kwijtscheldig van de RSZ-bijdragen voor het eerste kwartaal.De topman van Horeca Vlaanderen verwacht 'uiterlijk tegen midden mei' duidelijkheid.In een reactie bij VTM Nieuws erkende vicepremier en minister van Financiën Alexander De Croo meteen dat de horeca 'zwaar geraakt' is. 'Daar moeten we maatregelen voor nemen', zei hij. Over welke maatregelen concreet genomen zullen worden, wilde hij zich niet uitspreken.