Tesla had tot nu toe de hoofdzetel in het hartje van Silicon Valley in de stad Palo Alto. Musk verwees bij de aankondiging van de verhuis onder meer naar de lagere levensduurte voor de werknemers in Texas.

Het voorbije jaar had Musk naar aanleiding van de gedwongen sluiting van de fabriek in Fremont, nabij San Francisco, al gedreigd de zetel te verplaatsen naar Texas. Musk was niet tevreden dat de fabriek destijds stillag door de coronamaatregelen.

Musk zegt nu wel dat de activiteiten in Californië verder uitgebouwd zullen worden. Zo wil hij onder meer de capaciteit in Fremont optrekken.

Tesla had tot nu toe de hoofdzetel in het hartje van Silicon Valley in de stad Palo Alto. Musk verwees bij de aankondiging van de verhuis onder meer naar de lagere levensduurte voor de werknemers in Texas. Het voorbije jaar had Musk naar aanleiding van de gedwongen sluiting van de fabriek in Fremont, nabij San Francisco, al gedreigd de zetel te verplaatsen naar Texas. Musk was niet tevreden dat de fabriek destijds stillag door de coronamaatregelen. Musk zegt nu wel dat de activiteiten in Californië verder uitgebouwd zullen worden. Zo wil hij onder meer de capaciteit in Fremont optrekken.