Volgens de directie daalt de wereldwijde vraag naar sigaretten, waardoor ook de vraag naar celluloseacetaat is beginnen dalen. Daarom moet de productiecapaciteit van de site in Lanaken, die ongeveer 52.000 ton celluloseacetaat per jaar bedraagt, aangepast worden 'om de concurrentiële positie van Celanese veilig te stellen'.

"Dit voorstel komt er naar aanleiding van de huidige veranderingen in de wereldwijd dalende vraag naar acetaatproducten, voornamelijk in Europa. We verwachten dat deze dalende trend zich ook zal doorzetten in Azië en ontwikkelingslanden", zegt Marc Rens, sitedirecteur bij Celanese in Lanaken, in het persbericht. "Deze intentie heeft in geen geval te maken met het harde werk en de onverminderde inzet van de medewerkers," voegt hij eraan toe.

Er worden gesprekken opgestart met de vakbonden. De vestiging in Lanaken, die sinds 1965 operationeel is, is een van de drie sites van Celanese wereldwijd die celluloseacetaat produceren.

Celanese, gevestigd in Texas, stelt wereldwijd ongeveer 7.500 mensen tewerk. Het bedrijf noteerde vorig jaar een omzet van 6,8 miljard dollar. (Belga/BO)

Volgens de directie daalt de wereldwijde vraag naar sigaretten, waardoor ook de vraag naar celluloseacetaat is beginnen dalen. Daarom moet de productiecapaciteit van de site in Lanaken, die ongeveer 52.000 ton celluloseacetaat per jaar bedraagt, aangepast worden 'om de concurrentiële positie van Celanese veilig te stellen'. "Dit voorstel komt er naar aanleiding van de huidige veranderingen in de wereldwijd dalende vraag naar acetaatproducten, voornamelijk in Europa. We verwachten dat deze dalende trend zich ook zal doorzetten in Azië en ontwikkelingslanden", zegt Marc Rens, sitedirecteur bij Celanese in Lanaken, in het persbericht. "Deze intentie heeft in geen geval te maken met het harde werk en de onverminderde inzet van de medewerkers," voegt hij eraan toe.Er worden gesprekken opgestart met de vakbonden. De vestiging in Lanaken, die sinds 1965 operationeel is, is een van de drie sites van Celanese wereldwijd die celluloseacetaat produceren. Celanese, gevestigd in Texas, stelt wereldwijd ongeveer 7.500 mensen tewerk. Het bedrijf noteerde vorig jaar een omzet van 6,8 miljard dollar. (Belga/BO)