In augustus gingen de Japanners nog uit van 725 miljard yen. De nieuwe winstprognose is wel lager dan waar analisten in doorsnee van uitgingen.

De verkopen van Honda in China, de grootste automarkt ter wereld, schoten in het lopende boekjaar met 18 procent omhoog tot 1,03 miljoen stuks. Daarmee stootte Honda aartsrivaal Nissan, dat sinds 2009 de grootste Japanse autoproducent in China was, van de troon.

Honda profiteerde vooral van een sterke vraag naar zijn topmodel Avancier en andere grote SUV's. Ook kreeg Honda de afgelopen maanden, net als andere Japanse exporteurs, hulp van de zwakke yen. Daardoor zijn hun producten goedkoper in het buitenland.

In augustus gingen de Japanners nog uit van 725 miljard yen. De nieuwe winstprognose is wel lager dan waar analisten in doorsnee van uitgingen.De verkopen van Honda in China, de grootste automarkt ter wereld, schoten in het lopende boekjaar met 18 procent omhoog tot 1,03 miljoen stuks. Daarmee stootte Honda aartsrivaal Nissan, dat sinds 2009 de grootste Japanse autoproducent in China was, van de troon.Honda profiteerde vooral van een sterke vraag naar zijn topmodel Avancier en andere grote SUV's. Ook kreeg Honda de afgelopen maanden, net als andere Japanse exporteurs, hulp van de zwakke yen. Daardoor zijn hun producten goedkoper in het buitenland.