De Japanse autobouwer Honda gaat de terugroepacties van voertuigen die uitgerust zijn met airbags van toeleverancier Takata, uitbreiden. Het aantal teruggeroepen Honda's wereldwijd zou daardoor toenemen tot circa 13 miljoen, zo meldt het Japanse nieuwsagentschap Kyodo.

Honda heeft al aangekondigd dat het in de Verenigde Staten miljoenen auto's terugroept omwille van de problemen met de Takata-airbags. Door een defect in het opblaasmechanisme kunnen de airbags scheuren en metalen stukjes in het rond vliegen.

De airbags worden gelinkt aan dodelijke ongevallen in de VS en Maleisi. Er werden door verschillende autofabrikanten al meer dan 11 miljoen voertuigen teruggeroepen. Honda, dat al vijftig jaar klant is van Takata, is de zwaarst getroffen autoproducent. (Belga/NS)

De Japanse autobouwer Honda gaat de terugroepacties van voertuigen die uitgerust zijn met airbags van toeleverancier Takata, uitbreiden. Het aantal teruggeroepen Honda's wereldwijd zou daardoor toenemen tot circa 13 miljoen, zo meldt het Japanse nieuwsagentschap Kyodo.Honda heeft al aangekondigd dat het in de Verenigde Staten miljoenen auto's terugroept omwille van de problemen met de Takata-airbags. Door een defect in het opblaasmechanisme kunnen de airbags scheuren en metalen stukjes in het rond vliegen. De airbags worden gelinkt aan dodelijke ongevallen in de VS en Maleisi. Er werden door verschillende autofabrikanten al meer dan 11 miljoen voertuigen teruggeroepen. Honda, dat al vijftig jaar klant is van Takata, is de zwaarst getroffen autoproducent. (Belga/NS)