De huidige sterke man, Takanobu Ito, wordt in juni vervangen door Takahiro Hachigo, vandaag managing officer bij Honda. Ito (61) blijft wel actief binnen de automaker, als adviseur. Hij was sinds 2009 CEO bij de autofabrikant.

Honda diende in enkele maanden tijd twee keer de winstverwachtingen naar beneden bij te stellen. De automaker moest een record aantal wagens naar de garage terug te roepen, na problemen met airbags van toeleverancier Takata.

Honda heeft zijn winstverwachtingen voor dit fiscaal jaar ( dat in maart eindigt) verlaagd . De automaker verwacht dat er dit jaar minder auto's over de toonbank zijn gegaan en heeft extra kosten door het terugroepen van wagens met een defecte airbag. (Belga/NS)

De huidige sterke man, Takanobu Ito, wordt in juni vervangen door Takahiro Hachigo, vandaag managing officer bij Honda. Ito (61) blijft wel actief binnen de automaker, als adviseur. Hij was sinds 2009 CEO bij de autofabrikant. Honda diende in enkele maanden tijd twee keer de winstverwachtingen naar beneden bij te stellen. De automaker moest een record aantal wagens naar de garage terug te roepen, na problemen met airbags van toeleverancier Takata. Honda heeft zijn winstverwachtingen voor dit fiscaal jaar ( dat in maart eindigt) verlaagd . De automaker verwacht dat er dit jaar minder auto's over de toonbank zijn gegaan en heeft extra kosten door het terugroepen van wagens met een defecte airbag. (Belga/NS)