De directie van Home Market spreekt in het persbericht van 41 winkels, maar de socialistische vakbond abvv-bbtk spreekt van 38 winkels, aangezien er eind 2013 al een aantal winkels werd gesloten. Volgens de vakbond zouden er daardoor geen 233 maar 225 banen op de tocht staan.

Het bedrijf verwijst naar 'de bijzonder moeilijke economische context en een reeks ongunstige ontwikkelingen van de markt', waardoor Home Market in 2013 meer dan 5 miljoen euro verlies heeft geleden.

De directeur van Home Market, Jean-Luc Lamote, ziet drie oorzaken voor de problemen bij de decoratieketen. "Vooreerst heeft de economische crisis op de uitgaven van de gezinnen gedrukt, ten tweede is er een heroriëntering geweest van die bestedingen en ten derde is er de opmars van de doe-het-zelf", aldus Lamote.

Er is volgens de directie nog geprobeerd om het tij te keren. "Zo heeft de onderneming 10,5 miljoen euro uitgegeven tussen 2007 en 2013 om het netwerk van winkels te moderniseren en te reorganiseren," luidt het. Maar de problemen bleven aanhouden en nu ziet de directie geen andere uitweg dan de activiteiten stop te zetten. Bovendien heeft de zoektocht naar financiële partners niets opgeleverd.

Wat de sluiting betreft, is er al een consultatiefase - via de Renault - procedure - met de sociale partners opgestart 'om de best mogelijke oplossing te vinden voor de 233 medewerkers'. Volgens Serge Larock, afgevaardigde van het bbtk, vindt er overleg met de directie plaats op 11, 18 en 25 februari. Tijdens die periode blijven de winkels van Home Market gewoon open.

Directeur Lamote sluit niet uit dat er alsnog een overnemer wordt gevonden.

Home Market, dat deel uitmaakt van de Franse groep Saint-Maclou, is al sinds 1976 in België actief. (Belga/BO)

De directie van Home Market spreekt in het persbericht van 41 winkels, maar de socialistische vakbond abvv-bbtk spreekt van 38 winkels, aangezien er eind 2013 al een aantal winkels werd gesloten. Volgens de vakbond zouden er daardoor geen 233 maar 225 banen op de tocht staan.Het bedrijf verwijst naar 'de bijzonder moeilijke economische context en een reeks ongunstige ontwikkelingen van de markt', waardoor Home Market in 2013 meer dan 5 miljoen euro verlies heeft geleden. De directeur van Home Market, Jean-Luc Lamote, ziet drie oorzaken voor de problemen bij de decoratieketen. "Vooreerst heeft de economische crisis op de uitgaven van de gezinnen gedrukt, ten tweede is er een heroriëntering geweest van die bestedingen en ten derde is er de opmars van de doe-het-zelf", aldus Lamote.Er is volgens de directie nog geprobeerd om het tij te keren. "Zo heeft de onderneming 10,5 miljoen euro uitgegeven tussen 2007 en 2013 om het netwerk van winkels te moderniseren en te reorganiseren," luidt het. Maar de problemen bleven aanhouden en nu ziet de directie geen andere uitweg dan de activiteiten stop te zetten. Bovendien heeft de zoektocht naar financiële partners niets opgeleverd.Wat de sluiting betreft, is er al een consultatiefase - via de Renault - procedure - met de sociale partners opgestart 'om de best mogelijke oplossing te vinden voor de 233 medewerkers'. Volgens Serge Larock, afgevaardigde van het bbtk, vindt er overleg met de directie plaats op 11, 18 en 25 februari. Tijdens die periode blijven de winkels van Home Market gewoon open. Directeur Lamote sluit niet uit dat er alsnog een overnemer wordt gevonden.Home Market, dat deel uitmaakt van de Franse groep Saint-Maclou, is al sinds 1976 in België actief. (Belga/BO)