Alexandre Van Damme spreekt nog niet. Maar de communicatie rond zijn verhuis naar Zwitserland stoort de Belgische AB InBev-aandeelhouder. Hem werd onder meer fiscale vaandelvlucht verweten. Hét sleutelwoord voor zijn verhuis is - niet verrassend - discretie. Hij wil een zo normaal mogelijk leven leiden.

Ook voor zijn kinderen is dat belangrijk. Voortaan gaan die naar een Franstalige school in het Alpenland. Alexandre Van Damme wil net als 'monsieur tout le monde' een zo normaal en anoniem mogelijk leven leiden.

Tegelijk behoudt Van Damme een groot vertrouwen in AB InBev. Via de Luxemburgse holding Patrinvest controleren de families Van der Straten Ponthoz en Van Damme ongeveer 40 procent van de aandelen in EPS. Dat is de Luxemburgse holding waarin alle Belgische AB InBev-families hun brouwersbelang hebben gegroepeerd.

Patrinvest doet er nu een schepje bovenop en koopt één miljoen AB InBev-aandelen voor 105 miljoen euro. 'Het toont aan dat Patrinvest geen dividenden uitkeert, maar zijn middelen investeert in bedrijven', fluistert een betrokkene. 'Met de investering in AB InBev geeft Patrinvest een teken van vertrouwen. De holding gelooft in het groeipotentieel van de brouwer. En dat in een context die momenteel niet zo gemakkelijk is.' Dat verwijst naar de zwakkere resultaten van het derde kwartaal, waarin AB InBev leed onder problemen in het kernland Brazilië. De beurskoers kalfde sindsdien af.

Het is van eind 2014 geleden dat Patrinvest nog rechtstreeks aandelen van AB InBev kocht. EPS kocht vorig jaar wel nog aandelen in de brouwer.

De onzichtbare man

Alexandre Van Damme wil blijkbaar iets doen aan zijn communicatie. Als 'de onzichtbare man' werd hij onlangs nog uitvoerig geportretteerd in De Standaard. De 'misverstanden' rond zijn verhuis naar Zwitserland zitten de vurige Anderlecht-supporter dwars. Het verhaal dat Van Damme 'uit angst voor een kidnapping' zou verhuizen, wordt als onjuist omschreven. Hij wil gewoon incognito blijven.

Ook het verhaal als zou de Belgische staat 70 miljoen euro aan inkomsten derven uit misgelopen roerende voorheffing op dividenden wordt nu ook door zijn entourage ontkracht. Eerder had Trends die kwakkel al in de prullenmand gegooid. Patrinvest injecteert zijn brouwersdividenden in nieuwe investeringen - zoals nu één miljoen extra brouwersaandelen.

Alexandre Van Damme spreekt nog niet. Maar de communicatie rond zijn verhuis naar Zwitserland stoort de Belgische AB InBev-aandeelhouder. Hem werd onder meer fiscale vaandelvlucht verweten. Hét sleutelwoord voor zijn verhuis is - niet verrassend - discretie. Hij wil een zo normaal mogelijk leven leiden.Ook voor zijn kinderen is dat belangrijk. Voortaan gaan die naar een Franstalige school in het Alpenland. Alexandre Van Damme wil net als 'monsieur tout le monde' een zo normaal en anoniem mogelijk leven leiden.Tegelijk behoudt Van Damme een groot vertrouwen in AB InBev. Via de Luxemburgse holding Patrinvest controleren de families Van der Straten Ponthoz en Van Damme ongeveer 40 procent van de aandelen in EPS. Dat is de Luxemburgse holding waarin alle Belgische AB InBev-families hun brouwersbelang hebben gegroepeerd.Patrinvest doet er nu een schepje bovenop en koopt één miljoen AB InBev-aandelen voor 105 miljoen euro. 'Het toont aan dat Patrinvest geen dividenden uitkeert, maar zijn middelen investeert in bedrijven', fluistert een betrokkene. 'Met de investering in AB InBev geeft Patrinvest een teken van vertrouwen. De holding gelooft in het groeipotentieel van de brouwer. En dat in een context die momenteel niet zo gemakkelijk is.' Dat verwijst naar de zwakkere resultaten van het derde kwartaal, waarin AB InBev leed onder problemen in het kernland Brazilië. De beurskoers kalfde sindsdien af.Het is van eind 2014 geleden dat Patrinvest nog rechtstreeks aandelen van AB InBev kocht. EPS kocht vorig jaar wel nog aandelen in de brouwer.Alexandre Van Damme wil blijkbaar iets doen aan zijn communicatie. Als 'de onzichtbare man' werd hij onlangs nog uitvoerig geportretteerd in De Standaard. De 'misverstanden' rond zijn verhuis naar Zwitserland zitten de vurige Anderlecht-supporter dwars. Het verhaal dat Van Damme 'uit angst voor een kidnapping' zou verhuizen, wordt als onjuist omschreven. Hij wil gewoon incognito blijven. Ook het verhaal als zou de Belgische staat 70 miljoen euro aan inkomsten derven uit misgelopen roerende voorheffing op dividenden wordt nu ook door zijn entourage ontkracht. Eerder had Trends die kwakkel al in de prullenmand gegooid. Patrinvest injecteert zijn brouwersdividenden in nieuwe investeringen - zoals nu één miljoen extra brouwersaandelen.