De zaakvoerders van de Vlaamse bouw-kmo's schatten de bouwconjunctuur dus positiever in. Die bedrijven hebben vooral betere vooruitzichten voor het werkvolume in de woningmarkt, vooral in de renovatie, aldus Bouwunie, dat de bouw-kmo's vertegenwoordigt.

Bijna vier op de tien bouw-kmo's hadden meer werk dan in het eerste kwartaal, 20 procent had minder werk. Tweeëntwintig procent verwacht een stijging van het werkvolume, 19 procent een daling. De orderboekjes zijn beter en langer in de tijd gevuld.

Sociale dumping blijft een probleem

"De bouwsector is vandaag de dag iets optimistischer over het werkvolume nu en in de toekomst, maar er is nog lang geen sprake van een heropleving", besluit gedelegeerd bestuurder Hilde Masschelein. Voor reserves opbouwen en investeren is er nog geen geld, klinkt het.

Sociale dumping en oneerlijke concurrentie met buitenlandse firma's blijven problemen. Ook blijft de tewerkstelling afnemen en staat de rendabiliteit onder druk.

Een bouwbarometer boven de 100 punten is al van het tweede kwartaal van 2011 geleden. De gemiddelde score van deze eerste jaarhelft (97,2) ligt duidelijk hoger dan die van de voorbije 3 jaar (95,7). (Belga/NS)

De zaakvoerders van de Vlaamse bouw-kmo's schatten de bouwconjunctuur dus positiever in. Die bedrijven hebben vooral betere vooruitzichten voor het werkvolume in de woningmarkt, vooral in de renovatie, aldus Bouwunie, dat de bouw-kmo's vertegenwoordigt. Bijna vier op de tien bouw-kmo's hadden meer werk dan in het eerste kwartaal, 20 procent had minder werk. Tweeëntwintig procent verwacht een stijging van het werkvolume, 19 procent een daling. De orderboekjes zijn beter en langer in de tijd gevuld. "De bouwsector is vandaag de dag iets optimistischer over het werkvolume nu en in de toekomst, maar er is nog lang geen sprake van een heropleving", besluit gedelegeerd bestuurder Hilde Masschelein. Voor reserves opbouwen en investeren is er nog geen geld, klinkt het. Sociale dumping en oneerlijke concurrentie met buitenlandse firma's blijven problemen. Ook blijft de tewerkstelling afnemen en staat de rendabiliteit onder druk.Een bouwbarometer boven de 100 punten is al van het tweede kwartaal van 2011 geleden. De gemiddelde score van deze eerste jaarhelft (97,2) ligt duidelijk hoger dan die van de voorbije 3 jaar (95,7). (Belga/NS)