Live Herlees: Johan Thijs verkozen tot Trends Manager van het Jaar: 'Bekroning voor heel KBC'

09/01/19 om 16:40 - Bijgewerkt om 19:29

Johan Thijs, CEO van KBC Groep, volgt Michèle Sioen op als Trends Manager van het Jaar.

Herlees: Johan Thijs verkozen tot Trends Manager van het Jaar: 'Bekroning voor heel KBC'

© belga

 • Bart Vereecke

  Johan Thijs (CEO KBC Groep) verkozen tot Trends Manager van het Jaar 2018

  Johan Thijs is verkozen tot Trends Manager van het Jaar 2018. Thijs ontving de prijs uit de handen van eerste minister Charles Michel en Daan Killemaes, hoofdredacteur van Trends. De CEO van KBC Groep volgt Michèle Sioen, de CEO van de West-Vlaamse textielgroep Sioen Industries, op.

  Michèle Sioen en Johan Thijs

  Michèle Sioen en Johan Thijs © belga

 • Bart Vereecke

  Overzicht van de genomineerden langs Nederlandstalige kant

  Momenteel krijgt het publiek een overzicht van de 10 genomineerden voor de Trends Manager van het Jaar 2018 langs Nederlandstalige kant. De kanshebbers op de award zijn:

  Chris Peeters (Elia Groep), Dirk Coorevits (Soudal), Saskia Van Uffelen (CEO Ericsson Belux), Johan Thijs (CEO KBC Groep), Onno van de Stolpe (Galapagos), Jan Boone (Lotus Bakeries), Wouter De Geest (BASF), Stefaan Gielens (Aedifica), Felix Van de Maele (Collibra), Pieterjan Bouten en Louis Jonckheere (Showpad)

 • Bart Vereecke

  Juryvoorzitter Luc Van de Walle in de bloemetjes gezet

  Vooraleer over te gaan tot de verkiezing van de Trends Manager van het Jaar, wordt Luc Van de Walle in de bloemetjes gezet. Hij stopt na elf jaar als voorzitter van de jury.

 • Bart Vereecke

  Overzicht van de genomineerden langs Franstalige kant

  Op dit moment krijgt het aanwezige publiek een overzicht van de 10 genomineerden voor de Trends Manager van het Jaar langs Franstalige kant. De kanshebbers op de award zijn:

  Jean Jacques Cloquet (Brussels South Charleroi Airport), Frédéric Taminiaux (Eggo), Salvatore Curaba (EASI), Yves Prete (Safran Aero Boosters), Jean Baisier (Tartes de Françoise), Virginie Dufrasne (Lixon), Brieuc de Meeûs (STIB), Mohamed Takhim (Ecophos), Jean-Paul Philippot (RTBF), Benoît Soenen & Christophe Wanty (Wanty)

 • Bart Vereecke

  'Wil om te strijden tegen klimaatverandering doorgeven aan grote publiek'

  De speech van Clamadieu is zoals verwacht opgebouwd rond de opwarming van het klimaat en de energietransitie. Onder meer de rol van de verschillende internationale spelers zoals China, de VS en Europa komt aan bod. De Fransman pikt ook in op het protest van de gele hesjes.

  'Het verontrust me dat de trigger voor het protest van de gele hesjes een belasting op brandstof was. Het toont aan dat we er nog niet in geslaagd zijn om de wil om te strijden tegen de klimaatverandering door te geven aan het grote publiek. Voor een geslaagd beleid zal dat nochtans wel nodig zijn.'

 • Bart Vereecke

  Keynote speaker Jean-Pierre Clamadieu krijgt het woord

  Na Charles Michel krijgt keynote speaker Jean-Pierre Clamadieu, CEO van Solvay en voorzitter van Engie, het woord. Clamadieu dringt aan op actie op het vlak van klimaatbeleid.

 • Bart Vereecke

  'Democratisch model staat onder druk'

  Ook de verkiezingen konden uiteraard niet ontbreken in de toespraak van de eerste minister. Michel waarschuwde dat het democratisch model onder druk staat, onder meer door de opmars van het populisme in België en Europa, en riep burgers, politici en media op om hun rol te spelen om de democratie te beschermen.

  'De democratie is een moeilijk model. Maar het is het enige model waarin fundamentele individuele vrijheden, welvaart en sociale voortuitgang een kans krijgen.'

 • Bart Vereecke

  Eerste minister waarschuwt voor mogelijke gevolgen van Brexit

  Ook onderwerpen als het energiebeleid, duurzaamheid en de rol van België binnen Europa kwamen aan bod in de toespraak van Michel. De eerste minister waarschuwde bovendien dat de brexit voor België grote negatieve gevolgen zou kunnen hebben en wees op de noodzaak om 'alert en actief' te blijven.

 • Bart Vereecke

  Michel blikt terug op verwezenlijkingen

  Michel komt in zijn toespraak nog terug op enkele verwezenlijkingen, zoals het aantal jobs dat onder zijn beleid werd gecreëerd. De premier benadrukt ook het belang van de hervorming van de vennootschapsbelasting, die volgens hem een ondersteuning vormt voor de kmo's in ons land en die België opnieuw aantrekkelijker maakt voor buitenlandse investeerders.

 • Bart Vereecke

  Premier Charles Michel aan het woord

  Premier Charles Michel krijgt naar goede gewoonte het woord. Michel opent alvast met een verwijzing naar de lastige maanden voor de federale regering als gevolg van de discussie rond het Marrakech-pact. 'Hopelijk hebben jullie bedrijven een rustigere periode achter de rug', richt hij zich tot de genodigden in de zaal.

 • Bart Vereecke

  Verkiezing afgetrapt

  De verkiezing van de Trends Manager is zonet afgetrapt met een muzikale bijdrage van zanger Joost Zwegers.

 • Bart Vereecke

  Genomineerden Franstalige kant

  Ook langs Franstalige kant wordt dit jaar de Manager van het Jaar gekozen. Dit zijn de genomineerden:

  Jean Jacques Cloquet (Brussels South Charleroi Airport), Frédéric Taminiaux (Eggo), Salvatore Curaba (EASI), Yves Prete (Safran Aero Boosters), Jean Baisier (Tartes de Françoise), Virginie Dufrasne (Lixon), Brieuc de Meeûs (STIB), Mohamed Takhim (Ecophos), Jean-Paul Philippot (RTBF), Benoît Soenen & Christophe Wanty (Wanty)

 • Bart Vereecke

  Welkom op de verkiezing van de 34ste Trends Manager van het Jaar

  Vanaf 16h hebben de genodigden kunnen genieten van een champagnereceptie. Momenteel verplaatsen ze zich naar de zaal waar de verkiezing van de Trends Manager van het Jaar zal doorgaan.

 • Bart Osaer

  Dit zijn de tien genomineerden

  Chris Peeters (Elia Groep): 'De consument in het centrum plaatsen'

  Dirk Coorevits (Soudal): 'Gezond boerenverstand in de genen'

  Saskia Van Uffelen (CEO Ericsson Belux): 'Je moet je mensen trots maken'

  Johan Thijs (CEO KBC Groep): 'Een op de twee klanten komt niet meer in kantoor'

  Onno van de Stolpe (Galapagos): 'De lat heel hoog leggen, is mijn credo'

  Jan Boone (Lotus Bakeries): 'Je moet je werk vooral graag doen'

  Wouter De Geest (BASF): 'We moeten de mensen geen angst aanjagen'

  Stefaan Gielens (Aedifica): 'De markt diversifieert zichzelf'

  Felix Van de Maele (Collibra): 'Collibra is één groot leerproces'

  Pieterjan Bouten en Louis Jonckheere (Showpad): 'In 2019 naar Azië'

 • Bart Osaer

  Wie volgt Michèle Sioen op als Trends Manager van het Jaar?

  Trends bekroont vanavond voor de 34ste keer de Manager van het Jaar. Dat is de meest prestigieuze individuele onderscheiding voor een bedrijfsleider in ons land.

  Michèle Sioen

  Michèle Sioen © .