Herbalife heeft een groot aandeleninkoopprogramma aangekondigd. De Amerikaanse maker van dieetproducenten wil zo iets terugdoen voor zijn aandeelhouders, aangezien gesprekken met een investeerder om het bedrijf helemaal over te nemen, onlangs zijn gestrand.

Herbalife wil komende maand tot 600 miljoen dollar aan aandelen terugkopen. Daarbij is met grootaandeelhouder Carl Icahn afgesproken dat hij zijn stukken niet aanbiedt.

De stappen moeten beleggers geruststellen. Op aandringen van de Amerikaanse beursautoriteiten stelde het bedrijf zijn financiële verwachtingen onlangs naar beneden bij.

Herbalife heeft het ook al jaren aan de stok met de activistische belegger Bill Ackman die 'gokt' op de ondergang van de onderneming. Die miljardair beweert dat de verkooppraktijken van Herbalife een soort piramidespel zijn, iets wat het bedrijf met klem ontkent.

Herbalife heeft een groot aandeleninkoopprogramma aangekondigd. De Amerikaanse maker van dieetproducenten wil zo iets terugdoen voor zijn aandeelhouders, aangezien gesprekken met een investeerder om het bedrijf helemaal over te nemen, onlangs zijn gestrand. Herbalife wil komende maand tot 600 miljoen dollar aan aandelen terugkopen. Daarbij is met grootaandeelhouder Carl Icahn afgesproken dat hij zijn stukken niet aanbiedt. De stappen moeten beleggers geruststellen. Op aandringen van de Amerikaanse beursautoriteiten stelde het bedrijf zijn financiële verwachtingen onlangs naar beneden bij. Herbalife heeft het ook al jaren aan de stok met de activistische belegger Bill Ackman die 'gokt' op de ondergang van de onderneming. Die miljardair beweert dat de verkooppraktijken van Herbalife een soort piramidespel zijn, iets wat het bedrijf met klem ontkent.