De operationele winst van Hema ging in het eerste kwartaal met 63 procent omlaag tot 18 miljoen euro. In de vestigingen in België en Luxemburg daalde de kwartaalomzet van 35,7 miljoen euro vorig jaar tot 18,7 miljoen dit jaar. Het bedrijf verwijst voor de terugval naar de lockdown die halfweg maart werd ingevoerd na de uitbraak van het nieuwe coronavirus. De onlineverkoop in België groeide wel met 3,3 miljoen euro.

In mei herstelde de omzet zich en in juni lag ze boven het niveau van vorig jaar, laat Hema donderdag nog weten. 'We zijn blij dat onze verkopen weer op een gezond niveau zijn gekomen. De coronacrisis heeft een grote impact gehad op onze financiële resultaten in het eerste kwartaal', aldus topman Tjeerd Jegen. Hema zag zijn onlineverkoop boomen tijdens de crisis en versterkte ook zijn distributienetwerk.

Vorige maand raakte bekend dat een groep schuldeisers het faillissement van de moederonderneming van Hema had aangevraagd na een juridische strijd. Hema kwam in handen van schuldeisers in ruil voor het verlagen van hun schuld. Daardoor verloor miljardair Marcel Boekhoorn de zeggenschap bij de winkelketen. Volgens de krant De Telegraaf zijn er intussen verschillende overnamekandidaten opgedoken: naast het moederbedrijf van Blokker gaat het om de investeringsmaatschappij Parcom. Ook de naam van Ahold Delhaize dook al op, maar het bedrijf wil niet reageren op de geruchten.

De operationele winst van Hema ging in het eerste kwartaal met 63 procent omlaag tot 18 miljoen euro. In de vestigingen in België en Luxemburg daalde de kwartaalomzet van 35,7 miljoen euro vorig jaar tot 18,7 miljoen dit jaar. Het bedrijf verwijst voor de terugval naar de lockdown die halfweg maart werd ingevoerd na de uitbraak van het nieuwe coronavirus. De onlineverkoop in België groeide wel met 3,3 miljoen euro.In mei herstelde de omzet zich en in juni lag ze boven het niveau van vorig jaar, laat Hema donderdag nog weten. 'We zijn blij dat onze verkopen weer op een gezond niveau zijn gekomen. De coronacrisis heeft een grote impact gehad op onze financiële resultaten in het eerste kwartaal', aldus topman Tjeerd Jegen. Hema zag zijn onlineverkoop boomen tijdens de crisis en versterkte ook zijn distributienetwerk. Vorige maand raakte bekend dat een groep schuldeisers het faillissement van de moederonderneming van Hema had aangevraagd na een juridische strijd. Hema kwam in handen van schuldeisers in ruil voor het verlagen van hun schuld. Daardoor verloor miljardair Marcel Boekhoorn de zeggenschap bij de winkelketen. Volgens de krant De Telegraaf zijn er intussen verschillende overnamekandidaten opgedoken: naast het moederbedrijf van Blokker gaat het om de investeringsmaatschappij Parcom. Ook de naam van Ahold Delhaize dook al op, maar het bedrijf wil niet reageren op de geruchten.