Minstens de helft van de vluchten van Air France zijn maandagochtend geschrapt als gevolg van een staking van de piloten. Dat cijfer kan nog oplopen, zo waarschuwen de pilotenvakbonden.

Verschillende pilotenvakbonden bij Air France hebben opgeroepen tot een staking die een week kan duren. Aanleiding is een sociaal conflict over de ontwikkeling van het lagekostenfiliaal Transavia. De piloten vrezen dat de directieplannen zullen leiden tot sociale dumping.

De staking zou geen hinder mogen veroorzaken op Brussels Airport, zo verwacht de luchthaven. Volgens een woordvoerster is voorlopig alvast geen enkele vlucht van Air France van of naar Brussel geannuleerd.

Lufthansa

Ook de piloten van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa zijn verwikkeld in een sociaal conflict. Dinsdag zullen zij opnieuw staken. Het is al de vijfde stakingsactie van de piloten dit jaar.

De pilotenvakbond Cockpit roept op tot een staking in Frankfurt van 09.00 uur tot 17.00 uur, bij de langeafstandsvluchten. Eerder riep de vakbond al op tot stakingen die voornamelijk binnenlandse en Europese vluchten raakten. (Belga/AVE)

Minstens de helft van de vluchten van Air France zijn maandagochtend geschrapt als gevolg van een staking van de piloten. Dat cijfer kan nog oplopen, zo waarschuwen de pilotenvakbonden.Verschillende pilotenvakbonden bij Air France hebben opgeroepen tot een staking die een week kan duren. Aanleiding is een sociaal conflict over de ontwikkeling van het lagekostenfiliaal Transavia. De piloten vrezen dat de directieplannen zullen leiden tot sociale dumping. De staking zou geen hinder mogen veroorzaken op Brussels Airport, zo verwacht de luchthaven. Volgens een woordvoerster is voorlopig alvast geen enkele vlucht van Air France van of naar Brussel geannuleerd. Ook de piloten van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa zijn verwikkeld in een sociaal conflict. Dinsdag zullen zij opnieuw staken. Het is al de vijfde stakingsactie van de piloten dit jaar.De pilotenvakbond Cockpit roept op tot een staking in Frankfurt van 09.00 uur tot 17.00 uur, bij de langeafstandsvluchten. Eerder riep de vakbond al op tot stakingen die voornamelijk binnenlandse en Europese vluchten raakten. (Belga/AVE)