Volgens Joachim Coens, voorzitter en gedelegeerd bestuurder Port of Zeebrugge, bewijst de Noordzeehaven daarmee eens te meer haar roeping als internationale haven en als Food Port.

"Het certificaat biedt nieuwe kansen voor zowel de import als de export", zegt Coens. "Zeebrugge vindt een niche als voeding uitermate belangrijk. Nu is dat goed voor ruim 5 procent van onze 45 miljoen ton overslag, maar het is de bedoeling dat we in die nichemarkt blijven groeien. Halal kan daartoe bijdragen."

Consumptiegoederen die halal (synoniem voor rein in de moslimwereld) zijn, beantwoorden aan bepaalde eisen van herkomst, transport, behandeling en verpakking. In de praktijk zal het logistieke bedrijf Zeebrugge Food Logistics instaan voor de opslag van het halalvlees. Zeebruge Food Logistics is een Vlaams bedrijf dat eigendom is van de familie Becaus. Marie-Jeanne Becaus was vroeger het gezicht achter de Zeebrugse Visveiling. (K.C.)

Volgens Joachim Coens, voorzitter en gedelegeerd bestuurder Port of Zeebrugge, bewijst de Noordzeehaven daarmee eens te meer haar roeping als internationale haven en als Food Port. "Het certificaat biedt nieuwe kansen voor zowel de import als de export", zegt Coens. "Zeebrugge vindt een niche als voeding uitermate belangrijk. Nu is dat goed voor ruim 5 procent van onze 45 miljoen ton overslag, maar het is de bedoeling dat we in die nichemarkt blijven groeien. Halal kan daartoe bijdragen."Consumptiegoederen die halal (synoniem voor rein in de moslimwereld) zijn, beantwoorden aan bepaalde eisen van herkomst, transport, behandeling en verpakking. In de praktijk zal het logistieke bedrijf Zeebrugge Food Logistics instaan voor de opslag van het halalvlees. Zeebruge Food Logistics is een Vlaams bedrijf dat eigendom is van de familie Becaus. Marie-Jeanne Becaus was vroeger het gezicht achter de Zeebrugse Visveiling. (K.C.)