Volgens een intern rapport van consultant Ernst and Young, dat The Finacial Times kon inkijken, wordt het aan de 'harde brexit' gerelateerde banenverlies in de Londense financiële sector de komende zeven jaar geraamd op 83.000. Dat aantal ligt in de buurt van de raming van 100.000 bedreigde banen die de London Stock Exchange Group eerder in kaart bracht.

Wanneer de Britten de toegang tot de Europese markt kwijtraken, kan het banenverlies in de financiële sector leiden tot een domino-effect voor de werkgelegenheid in de rest van het land. Volgens het rapport van EY worden op die manier tot 232.000 banen bedreigd in het Verenigd Koninkrijk.

De studie is gebaseerd op een worst case scenario waarbij het Verenigd Koninkrijk zijn toegang tot de interne markt van de EU verliest.

Londen heeft momenteel vooral een dominante rol in de afhandeling van derivatentransacties, ook in euro's. Een gegeven dat al lang een bron van onenigheid vormt tussen het Verenigd Koninkrijk en de rest van Europa.

Vooral Frankrijk heeft er sinds de keuze van de Britten voor de brexit op aangedrongen dat die activiteiten binnen de EU moeten plaatsvinden, onder toezicht van de Europese Centrale Bank. (ANP/FT)

Volgens een intern rapport van consultant Ernst and Young, dat The Finacial Times kon inkijken, wordt het aan de 'harde brexit' gerelateerde banenverlies in de Londense financiële sector de komende zeven jaar geraamd op 83.000. Dat aantal ligt in de buurt van de raming van 100.000 bedreigde banen die de London Stock Exchange Group eerder in kaart bracht.Wanneer de Britten de toegang tot de Europese markt kwijtraken, kan het banenverlies in de financiële sector leiden tot een domino-effect voor de werkgelegenheid in de rest van het land. Volgens het rapport van EY worden op die manier tot 232.000 banen bedreigd in het Verenigd Koninkrijk.De studie is gebaseerd op een worst case scenario waarbij het Verenigd Koninkrijk zijn toegang tot de interne markt van de EU verliest. Londen heeft momenteel vooral een dominante rol in de afhandeling van derivatentransacties, ook in euro's. Een gegeven dat al lang een bron van onenigheid vormt tussen het Verenigd Koninkrijk en de rest van Europa. Vooral Frankrijk heeft er sinds de keuze van de Britten voor de brexit op aangedrongen dat die activiteiten binnen de EU moeten plaatsvinden, onder toezicht van de Europese Centrale Bank. (ANP/FT)