De nieuwe topman komt van de Nederlandse bank-verzekeraar ING, waar hij momenteel verantwoordelijk is voor de retailbanking in de Benelux. Na van der Noordaa's aanstelling blijft Niek Hoek in de overgangsperiode nog een half jaar bij Delta Lloyd. In de periode tot aan zijn pensionering geeft hij zijn bevoegdheden over, aldus Delta Lloyd. Hoek zal 18 jaar in het topmanagement van de Nederlandse verzekeringsgroep gezeten hebben, waarvan dus 14 jaar als CEO.

Hans van der Noordaa startte zijn loopbaan in de banksector bij NMB, één van de voorlopers van ING. Sinds april 2006 maakt hij deel uit van het topmanagement van de bank, begin 2010 kreeg hij de retailbanking in de Benelux onder zijn hoede. Van der Noordaa wordt op 12 november tijdens een buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering voorgesteld aan de aandeelhouders van Delta Lloyd. Hij verlaat het ING-management op 1 oktober, Koos Timmermans neemt bij ING er zijn bevoegdheden over de retailbanking in de Benelux bij.

Delta Lloyd heeft ook een notering op de Brusselse beurs. Het verzekeringsbedrijf verkoopt momenteel de Belgische bankactiviteiten. (Belga/NS)

De nieuwe topman komt van de Nederlandse bank-verzekeraar ING, waar hij momenteel verantwoordelijk is voor de retailbanking in de Benelux. Na van der Noordaa's aanstelling blijft Niek Hoek in de overgangsperiode nog een half jaar bij Delta Lloyd. In de periode tot aan zijn pensionering geeft hij zijn bevoegdheden over, aldus Delta Lloyd. Hoek zal 18 jaar in het topmanagement van de Nederlandse verzekeringsgroep gezeten hebben, waarvan dus 14 jaar als CEO.Hans van der Noordaa startte zijn loopbaan in de banksector bij NMB, één van de voorlopers van ING. Sinds april 2006 maakt hij deel uit van het topmanagement van de bank, begin 2010 kreeg hij de retailbanking in de Benelux onder zijn hoede. Van der Noordaa wordt op 12 november tijdens een buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering voorgesteld aan de aandeelhouders van Delta Lloyd. Hij verlaat het ING-management op 1 oktober, Koos Timmermans neemt bij ING er zijn bevoegdheden over de retailbanking in de Benelux bij.Delta Lloyd heeft ook een notering op de Brusselse beurs. Het verzekeringsbedrijf verkoopt momenteel de Belgische bankactiviteiten. (Belga/NS)