Het handelsoverschot van de eurozone is in juni gestegen tot 17,3 miljard euro. De inflatie blijft stabiel op 1,6 procent. In mei overtrof de export van de eurolanden de import nog met 14,5 miljard euro.

De export van de 17 eurolanden naar landen buiten de muntunie groeide in juni met 3 procent, terwijl de import met 2,5 procent toenam. Alle 28 landen van de Europese Unie hadden in juni samen een handelsoverschot van 9,9 miljard euro, na een overschot van 15,7 miljard euro in mei.

Inflatie blijft stabiel op 1,6 procent

De inflatie in de eurozone is vorige maand stabiel gebleven op 1,6 procent, ondanks een stijging van de voedselprijzen. Dat zegt het Europese bureau voor de statistiek Eurostat.

De prijzen in de eurozone blijven daarmee binnen de vooropgestelde doelstellingen. De Europese Centrale Bank mikt namelijk op een inflatie van iets minder dan 2 procent.
In de 17 landen van de eurozone werden vooral fruit, groenten en tabak duurder.

Wanneer gekeken wordt naar alle 28 landen van de Europese Unie, dan ligt de inflatie op 1,7 procent. (Belga/SD)

Het handelsoverschot van de eurozone is in juni gestegen tot 17,3 miljard euro. De inflatie blijft stabiel op 1,6 procent. In mei overtrof de export van de eurolanden de import nog met 14,5 miljard euro. De export van de 17 eurolanden naar landen buiten de muntunie groeide in juni met 3 procent, terwijl de import met 2,5 procent toenam. Alle 28 landen van de Europese Unie hadden in juni samen een handelsoverschot van 9,9 miljard euro, na een overschot van 15,7 miljard euro in mei. Inflatie blijft stabiel op 1,6 procent De inflatie in de eurozone is vorige maand stabiel gebleven op 1,6 procent, ondanks een stijging van de voedselprijzen. Dat zegt het Europese bureau voor de statistiek Eurostat. De prijzen in de eurozone blijven daarmee binnen de vooropgestelde doelstellingen. De Europese Centrale Bank mikt namelijk op een inflatie van iets minder dan 2 procent. In de 17 landen van de eurozone werden vooral fruit, groenten en tabak duurder. Wanneer gekeken wordt naar alle 28 landen van de Europese Unie, dan ligt de inflatie op 1,7 procent. (Belga/SD)