In een persbericht meldt Electrabel dat zij 5 procent van de Elia-aandelen plaatsen. In de markt wordt nu gezocht naar kopers voor die participatie van 5 procent. Electrabel beschikt op dit moment over 11,74 procent van de aandelen van de hoogspanningsbeheerder, meldt de website van Elia.

De transactie komt niet onverwacht. Bepaalde media meldden eerder al dat een dergelijke operatie een ruimere kapitaaloperatie ter waarde van 300 miljoen euro zou kunnen voorafgaan. Dat bedrag zoekt Elia om de overname van zijn Duitse sectorgenoot 50 Hertz Transmission te financieren.

De aandelenverkoop van Electrabel heeft daarop geen effect, maar rekening houdend met de lage volumes waaraan Elia verhandeld wordt, zou een verkoop via de gewone markt een te sterk effect op de koers van het aandeel hebben.

De kans is nu groot dat Electrabel zijn resterende belang in Elia,
na deze plaatsing ruim 6,5 procent, in de marge van die kapitaalverhoging zal proberen te verkopen. Vermoedelijk zal de kapitaalverhoging in juni plaatsvinden.

In een persbericht meldt Electrabel dat zij 5 procent van de Elia-aandelen plaatsen. In de markt wordt nu gezocht naar kopers voor die participatie van 5 procent. Electrabel beschikt op dit moment over 11,74 procent van de aandelen van de hoogspanningsbeheerder, meldt de website van Elia.De transactie komt niet onverwacht. Bepaalde media meldden eerder al dat een dergelijke operatie een ruimere kapitaaloperatie ter waarde van 300 miljoen euro zou kunnen voorafgaan. Dat bedrag zoekt Elia om de overname van zijn Duitse sectorgenoot 50 Hertz Transmission te financieren. De aandelenverkoop van Electrabel heeft daarop geen effect, maar rekening houdend met de lage volumes waaraan Elia verhandeld wordt, zou een verkoop via de gewone markt een te sterk effect op de koers van het aandeel hebben. De kans is nu groot dat Electrabel zijn resterende belang in Elia, na deze plaatsing ruim 6,5 procent, in de marge van die kapitaalverhoging zal proberen te verkopen. Vermoedelijk zal de kapitaalverhoging in juni plaatsvinden.