Ivan Van De Cloot vlooide het expertenrapport van de bijzondere commissie Dexia uit en kwam tot pertinente vaststellingen. Volgens hem zijn er in het rapport duidelijke aanwijzingen over wie schuldig is aan de ondergang van Dexia.

"Uiteraard begint dat verhaal bij het management en de bestuurders van voor de eerste redding, die van Dexia een hefboomfonds hebben gemaakt, "stelt Van de Cloot. "Maar ook nadien zijn er verschillende fouten gebeurd. Zo hebben bestuurders van Arco en Gemeentelijke holding hun eigen belang belangrijker gevonden dan het algemeen belang en het Belgisch spaargeld. In het rapport staat ook met zoveel woorden dat voorzitter Jean-Luc Dehaene de belangen van de Belgische spaarder niet zo belangrijk vond. Daarnaast heeft CEO Pierre Mariani serieus wat boter op het hoofd. Zo heeft hij een aantal onderdelen niet snel genoeg van de hand gedaan. " Maar ook de Belgische regering en de toezichthouder haalt Van de Cloot over de hekel, zich baserende op het rapport.

Met Ivan Van de Cloot, Groen-kamerlid Meyrem Almaci, sp.a-kamerlid Dirk Van der Maelen gaan we na wat er in het expertenrapport staat en wie verantwoordelijk is voor het grootste fiasco in de Belgische financiële geschiedenis. (VG)

Z-Talk Goossens vanaf zaterdag 11 uur op Kanaal Z of via deze link

Ivan Van De Cloot vlooide het expertenrapport van de bijzondere commissie Dexia uit en kwam tot pertinente vaststellingen. Volgens hem zijn er in het rapport duidelijke aanwijzingen over wie schuldig is aan de ondergang van Dexia. "Uiteraard begint dat verhaal bij het management en de bestuurders van voor de eerste redding, die van Dexia een hefboomfonds hebben gemaakt, "stelt Van de Cloot. "Maar ook nadien zijn er verschillende fouten gebeurd. Zo hebben bestuurders van Arco en Gemeentelijke holding hun eigen belang belangrijker gevonden dan het algemeen belang en het Belgisch spaargeld. In het rapport staat ook met zoveel woorden dat voorzitter Jean-Luc Dehaene de belangen van de Belgische spaarder niet zo belangrijk vond. Daarnaast heeft CEO Pierre Mariani serieus wat boter op het hoofd. Zo heeft hij een aantal onderdelen niet snel genoeg van de hand gedaan. " Maar ook de Belgische regering en de toezichthouder haalt Van de Cloot over de hekel, zich baserende op het rapport. Met Ivan Van de Cloot, Groen-kamerlid Meyrem Almaci, sp.a-kamerlid Dirk Van der Maelen gaan we na wat er in het expertenrapport staat en wie verantwoordelijk is voor het grootste fiasco in de Belgische financiële geschiedenis. (VG)