Gimv kon onder meer bijna de helft minder niet-gerealiseerde meerwaarden boeken door de moeilijke omstandigheden op de financiële markten.

Gimv investeerde in het eerste halfjaar in totaal voor 81,7 miljoen euro, waarvan 22,5 miljoen euro in België. Er waren investeringen in onder andere Belwind en Acertys. Fondsen onder beheer van Gimv investeerden nog eens 7,3 miljoen euro.

De investeringsmaatschappij verkocht participaties voor een bedrag van 55,5 miljoen euro, in onder meer ANP en Movetis.
Gedelegeerd bestuurder Koen Dejonckheere is tevreden.

"Ondanks de negatieve evolutie van de financiële markten zijn we erin geslaagd een bevredigend resultaat neer te zetten", zegt hij in het persbericht.

Gimv zegt haar dividendpolitiek voort te zetten. Ze stelt een nettodividend van minstens 1,80 euro per aandeel over het lopende boekjaar in het vooruitzicht.

Gimv kon onder meer bijna de helft minder niet-gerealiseerde meerwaarden boeken door de moeilijke omstandigheden op de financiële markten. Gimv investeerde in het eerste halfjaar in totaal voor 81,7 miljoen euro, waarvan 22,5 miljoen euro in België. Er waren investeringen in onder andere Belwind en Acertys. Fondsen onder beheer van Gimv investeerden nog eens 7,3 miljoen euro. De investeringsmaatschappij verkocht participaties voor een bedrag van 55,5 miljoen euro, in onder meer ANP en Movetis. Gedelegeerd bestuurder Koen Dejonckheere is tevreden. "Ondanks de negatieve evolutie van de financiële markten zijn we erin geslaagd een bevredigend resultaat neer te zetten", zegt hij in het persbericht. Gimv zegt haar dividendpolitiek voort te zetten. Ze stelt een nettodividend van minstens 1,80 euro per aandeel over het lopende boekjaar in het vooruitzicht.