Dat melden Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws. Volgens de kranten heeft Rex Mundi de gegevens aangeboden tegen de prijs van 30 euro.

EasyPay Group heeft haar klanten via de website ingelicht over de gehackte gegevens.

"Met wat we nu weten, gaat het om gegevens waarmee klanten inloggen om toegang te krijgen tot sociaal-juridische publicaties", zegt Els Pareit van EasyPay Group.

De hackersgroepering heeft het bedrijf om een afkoopsom gevraagd. Nadat het bedrijf daar niet op inging, zijn de gegevens van 32.000 belangrijke klanten, zoals de vakbonden ACOD en ACV en luchtverkeersleider Belgocontrol, online gezet. Of je met die gegevens ook toegang hebt tot de loonfiches is niet duidelijk.

Het bedrijf diende klacht in bij de Federal Computer Crime Unit.

Geen toegang tot Belgocontrol

"Hackers hebben bij EasyPay Group een aantal paswoorden bemachtigd van medewerkers van Belgocontrol. Die paswoorden geven geenszins toegang tot gegevens van Belgocontrol, maar werden toch meteen aangepast", zo reageert Belgocontrol.

"Het gaat om de paswoorden die drie medewerkers van Belgocontrol toegang geven tot de website met praktische informatie van EasyPay Group. Zo konden ze onder andere updates installeren, de FAQ-rubriek inkijken of algemene sociaal-juridische informatie nalezen. Op de systemen van EasyPay Group bevinden zich geen gegevens van Belgocontrol. Die worden allemaal bewaard op de eigen systemen, waartoe de hackers zich geen toegang hebben verschaft en dat ook niet kunnen met de gehackte paswoorden", aldus nog de luchtruimbeheerder.

(Belga/RR/WB)

Dat melden Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws. Volgens de kranten heeft Rex Mundi de gegevens aangeboden tegen de prijs van 30 euro.EasyPay Group heeft haar klanten via de website ingelicht over de gehackte gegevens. "Met wat we nu weten, gaat het om gegevens waarmee klanten inloggen om toegang te krijgen tot sociaal-juridische publicaties", zegt Els Pareit van EasyPay Group. De hackersgroepering heeft het bedrijf om een afkoopsom gevraagd. Nadat het bedrijf daar niet op inging, zijn de gegevens van 32.000 belangrijke klanten, zoals de vakbonden ACOD en ACV en luchtverkeersleider Belgocontrol, online gezet. Of je met die gegevens ook toegang hebt tot de loonfiches is niet duidelijk. Het bedrijf diende klacht in bij de Federal Computer Crime Unit."Hackers hebben bij EasyPay Group een aantal paswoorden bemachtigd van medewerkers van Belgocontrol. Die paswoorden geven geenszins toegang tot gegevens van Belgocontrol, maar werden toch meteen aangepast", zo reageert Belgocontrol."Het gaat om de paswoorden die drie medewerkers van Belgocontrol toegang geven tot de website met praktische informatie van EasyPay Group. Zo konden ze onder andere updates installeren, de FAQ-rubriek inkijken of algemene sociaal-juridische informatie nalezen. Op de systemen van EasyPay Group bevinden zich geen gegevens van Belgocontrol. Die worden allemaal bewaard op de eigen systemen, waartoe de hackers zich geen toegang hebben verschaft en dat ook niet kunnen met de gehackte paswoorden", aldus nog de luchtruimbeheerder.(Belga/RR/WB)