Dat schrijft De Tijd.

De gulle deal met de fiscus kwam in 2012 tot stand en wordt momenteel door de Bijzondere Belastingsinspectie (BBI) onderzocht.

Het postbusbedrijf dat de lage belastingen betaalde, heet Ampar. In Ampar stromen winsten binnen die AB InBev in de rest van de wereld maakt en waarop in België, na afspraak met de fiscus, 3,8 procent belastingen worden geheven.

Maar, zo viste De Tijd uit, meteen na het akkoord met de Belgische fiscus heeft de biergroep ook een Luxemburgs bedrijf opgericht. Alle aandelen van het Belgische postbusbedrijf verhuisden naar dat kersverse bedrijf in het Groothertogdom.

Het bedrijf in Luxemburg leidt op zijn beurt onder andere naar een bedrijf in Bermuda.

(Belga/RR)

Dat schrijft De Tijd. De gulle deal met de fiscus kwam in 2012 tot stand en wordt momenteel door de Bijzondere Belastingsinspectie (BBI) onderzocht.Het postbusbedrijf dat de lage belastingen betaalde, heet Ampar. In Ampar stromen winsten binnen die AB InBev in de rest van de wereld maakt en waarop in België, na afspraak met de fiscus, 3,8 procent belastingen worden geheven. Maar, zo viste De Tijd uit, meteen na het akkoord met de Belgische fiscus heeft de biergroep ook een Luxemburgs bedrijf opgericht. Alle aandelen van het Belgische postbusbedrijf verhuisden naar dat kersverse bedrijf in het Groothertogdom. Het bedrijf in Luxemburg leidt op zijn beurt onder andere naar een bedrijf in Bermuda.(Belga/RR)