65 vooraanstaande Braziliaanse bedrijven en instellingen die op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden op de Belgische markt, hebben hun komst al bevestigd, maar dat aantal kan nog oplopen.

De missie doet onder meer Brussel, Gent en Leuven aan en er zijn bedrijfsbezoeken gepland bij onder meer Volvo Gent en InBev. Volvo Gent ziet in Brazilië een veelbelovende nieuwe afzetmarkt.

De Braziliaanse missie wordt in Brazilië gesteund door alle belangrijke instanties, van handelskamers over ondernemersorganisaties tot verschillende ministeries. In eigen land slaan Flanders Investment and Trade (FIT), Brussels Expo, Brussels Enterprises Commerce and Industry (BECI) en Voka de handen in elkaar om van deze unieke gelegenheid een succes te maken.

De coördinatie is in handen van het nieuw opgerichte Cimeira do Brasil van Carine Knapen. Cimeira do Brasil, dat ook een kantoor in Latijns-Amerika heeft, wil vanuit Brussel handelsbruggen richting Brazilië helpen slaan. "Deze missie is zeer belangrijk voor ons land," zegt Carine. "De Braziliaanse bedrijven komen naar hier om investeringen te doen of partnerschappen te sluiten. Sommige bedrijven streven zelfs naar een eigen vestiging of een logistieke hub op Belgische bodem. De voordelen van de notionele-intrestaftrek laat de Braziliaanse ondernemers niet onverschillig." (KC)

65 vooraanstaande Braziliaanse bedrijven en instellingen die op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden op de Belgische markt, hebben hun komst al bevestigd, maar dat aantal kan nog oplopen.De missie doet onder meer Brussel, Gent en Leuven aan en er zijn bedrijfsbezoeken gepland bij onder meer Volvo Gent en InBev. Volvo Gent ziet in Brazilië een veelbelovende nieuwe afzetmarkt. De Braziliaanse missie wordt in Brazilië gesteund door alle belangrijke instanties, van handelskamers over ondernemersorganisaties tot verschillende ministeries. In eigen land slaan Flanders Investment and Trade (FIT), Brussels Expo, Brussels Enterprises Commerce and Industry (BECI) en Voka de handen in elkaar om van deze unieke gelegenheid een succes te maken. De coördinatie is in handen van het nieuw opgerichte Cimeira do Brasil van Carine Knapen. Cimeira do Brasil, dat ook een kantoor in Latijns-Amerika heeft, wil vanuit Brussel handelsbruggen richting Brazilië helpen slaan. "Deze missie is zeer belangrijk voor ons land," zegt Carine. "De Braziliaanse bedrijven komen naar hier om investeringen te doen of partnerschappen te sluiten. Sommige bedrijven streven zelfs naar een eigen vestiging of een logistieke hub op Belgische bodem. De voordelen van de notionele-intrestaftrek laat de Braziliaanse ondernemers niet onverschillig." (KC)