Grootste kwartaalverlies ooit voor Tesla

© sf

Tesla heeft afgelopen kwartaal het grootste kwartaalverlies ooit in de boeken gezet. De fabrikant van elektrische auto’s investeerde flink om de productie van zijn Model 3 op toeren te krijgen, maar slaagt daar vooralsnog niet in.

Tesla leed een verlies van 619,4 miljoen dollar in het derde kwartaal dat eindigde op 30 september. Een jaar eerder was er nog sprake van een winst van bijna 22 miljoen dollar. De opbrengsten van Tesla kwamen uit op bijna 3 miljard dollar, tegen een omzet van 2,3 miljard dollar vorig jaar.

In oktober gaf Tesla al aan dat het de productiedoelstellingen voor Model 3 in het derde kwartaal niet zou halen. Er rolden slechts 260 wagens de fabriek uit, terwijl de doelstelling op 1.500 lag. Topman Elon Musk sprak zelfs van een ‘productiehel’. Nu wordt de productiedoelstelling van eind dit jaar -zo’n 5.000 wagens per week- uitgesteld tot aan het einde van het eerste kwartaal 2018.

Model 3 is het goedkoopste Tesla-model, bestemd voor het grote publiek. Het aandeel van Tesla ging in de handel na beurs alvast 5,6 procent lager.

Partner Content