NBG heeft er 2,9 miljard euro voor over om met Alpha Bank te fuseren. Omgerekend biedt de bank acht nieuwe aandelen voor elf bestaande aandelen Alpha Bank. Aandeelhouders van NBG zouden 71 procent van de fusiegroep controleren.

Volgens NBG-voorzitter Vassilis Rapanos zou door de fusie de belangrijkste bank van Griekenland ontstaan. Die bank zou centraal staan in het ondersteunen van het herstel van de noodlijdende Griekse economie.

Als gevolg van de Griekse schuldencrisis kreeg de financiële sector in het land rake klappen. De Griekse regering is dan ook voorstander van krachtenbundeling in de bankensector.

NBG heeft er 2,9 miljard euro voor over om met Alpha Bank te fuseren. Omgerekend biedt de bank acht nieuwe aandelen voor elf bestaande aandelen Alpha Bank. Aandeelhouders van NBG zouden 71 procent van de fusiegroep controleren. Volgens NBG-voorzitter Vassilis Rapanos zou door de fusie de belangrijkste bank van Griekenland ontstaan. Die bank zou centraal staan in het ondersteunen van het herstel van de noodlijdende Griekse economie. Als gevolg van de Griekse schuldencrisis kreeg de financiële sector in het land rake klappen. De Griekse regering is dan ook voorstander van krachtenbundeling in de bankensector.