De Brusselse onderzoeksrechter heeft een onderzoek geopend naar de aanvallen op het internetbankieren in België. Aanleiding is een klacht die BNP Paribas Fortis eerder had ingediend.
De bank zou begin vorige maand nog een stijging hebben vastgesteld van het aantal pogingen om geld te stelen van haar klanten tijdens het internetbankieren, schrijft De Tijd.

Bij het federaal parket valt enkel te horen dat een gerechtelijk onderzoek is opgestart "omdat er een zorgwekkende toename is van de aanvallen op het internetbankieren in ons land".

Virus
nelen besmetten de computers van klanten van Belgische banken met een virus. Dat treedt in actie wanneer de slachtoffers via het internet hun rekeninginformatie bekijken. Zonder dat de klant het merkt, verdwijnt er geld van zijn rekening.

Het federaal parket heeft informatie over gelijkaardige hackings bij andere banken aan de Brusselse onderzoeksrechter overgemaakt,
zodat die niet alleen de hackings bij BNP Paribas Fortis, maar in de hele Belgische bankwereld kan onderzoeken. (Belga/TE)

De Brusselse onderzoeksrechter heeft een onderzoek geopend naar de aanvallen op het internetbankieren in België. Aanleiding is een klacht die BNP Paribas Fortis eerder had ingediend. De bank zou begin vorige maand nog een stijging hebben vastgesteld van het aantal pogingen om geld te stelen van haar klanten tijdens het internetbankieren, schrijft De Tijd. Bij het federaal parket valt enkel te horen dat een gerechtelijk onderzoek is opgestart "omdat er een zorgwekkende toename is van de aanvallen op het internetbankieren in ons land". Virus nelen besmetten de computers van klanten van Belgische banken met een virus. Dat treedt in actie wanneer de slachtoffers via het internet hun rekeninginformatie bekijken. Zonder dat de klant het merkt, verdwijnt er geld van zijn rekening. Het federaal parket heeft informatie over gelijkaardige hackings bij andere banken aan de Brusselse onderzoeksrechter overgemaakt, zodat die niet alleen de hackings bij BNP Paribas Fortis, maar in de hele Belgische bankwereld kan onderzoeken. (Belga/TE)