De Britse regering heeft voor het eerst sinds de Royal Bank of Scotland in 2009 moest gered worden opnieuw aandelen van de bank op de markt gebracht. De staat, die tot nu toe 78,3 procent van RBS in handen had, verkocht 630 miljoen aandelen aan 330 pence het stuk. Dat deelde de staatsholding UK Financial Investments mee.

Financiële crisis

Voor het pakket van 5,4 procent van de RBS-aandelen streek de staat 2,1 miljard Britse pond op, of 3 miljard euro, van institutionele beleggers. In vergelijking met het bedrag dat betaald werd in volle financiële crisis gaat het om een verlies van ongeveer een miljoen pond. Bij de koop lag de aandelenkoers op 502 pence.

De Royal Bank of Scotland kwam in de problemen toen het -samen met Fortis- de Nederlandse bank ABN Amro wou overnemen, net voor de start van de financiële crisis. De Britse regering heeft toen de bank moeten redden. (Belga/NS)

De Britse regering heeft voor het eerst sinds de Royal Bank of Scotland in 2009 moest gered worden opnieuw aandelen van de bank op de markt gebracht. De staat, die tot nu toe 78,3 procent van RBS in handen had, verkocht 630 miljoen aandelen aan 330 pence het stuk. Dat deelde de staatsholding UK Financial Investments mee.Voor het pakket van 5,4 procent van de RBS-aandelen streek de staat 2,1 miljard Britse pond op, of 3 miljard euro, van institutionele beleggers. In vergelijking met het bedrag dat betaald werd in volle financiële crisis gaat het om een verlies van ongeveer een miljoen pond. Bij de koop lag de aandelenkoers op 502 pence. De Royal Bank of Scotland kwam in de problemen toen het -samen met Fortis- de Nederlandse bank ABN Amro wou overnemen, net voor de start van de financiële crisis. De Britse regering heeft toen de bank moeten redden. (Belga/NS)