De fusiegroep Lecot Raedschelders, de belangrijkste ijzerwarenwinkel in de Benelux, wil zijn marktaandeel nog fors verhogen. Nu telt het bedrijf 32 winkels in Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Het investeringsprogramma voorziet in de opening van 5 nieuwe winkels ofte distributiepunten per jaar, en dit aan beide kanten van de taalgrens.

Lecot Raedschelders groeide de voorbije jaren sterk met double digit cijfers tot 141 miljoen euro omzet. Het leverde het bedrijf steevast een erkenning als Trends-gazelle op. Ook de bouwcrisis zet amper een rem op de groei van de groep, die het resultaat is van een fusie tussen een West-Vlaams (Lecot) en een Limburgs bedrijf (Raedschelders). Sinds 1995 is de groep rond Lieven Santens hoofdaandeelhouder. (KC)

De fusiegroep Lecot Raedschelders, de belangrijkste ijzerwarenwinkel in de Benelux, wil zijn marktaandeel nog fors verhogen. Nu telt het bedrijf 32 winkels in Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Het investeringsprogramma voorziet in de opening van 5 nieuwe winkels ofte distributiepunten per jaar, en dit aan beide kanten van de taalgrens. Lecot Raedschelders groeide de voorbije jaren sterk met double digit cijfers tot 141 miljoen euro omzet. Het leverde het bedrijf steevast een erkenning als Trends-gazelle op. Ook de bouwcrisis zet amper een rem op de groei van de groep, die het resultaat is van een fusie tussen een West-Vlaams (Lecot) en een Limburgs bedrijf (Raedschelders). Sinds 1995 is de groep rond Lieven Santens hoofdaandeelhouder. (KC)