FTATBNK, de Griekse bankenindex die de vier grootste Griekse banken omvat, daalde bij de opening van de beurs opnieuw tot 30 procent in het rood. Beleggers wilden net zoals gisteren hun aandelen in de verlieslatende banken zo snel mogelijk van de hand doen.

Volgens de nieuwe restricties worden de aandelen die meer dan 30 procent op één dag verliezen of winnen, voor de rest van de dag uit de beursnotering genomen. Dat overkwam de National Bank en Piraeus Bank gisteren.

"Bankenindex zal opnieuw stijgen"

Verschillende analisten zijn er van overtuigd dat de dramatische dalingen snel tot een eind zullen komen. "De ineenstorting van de bankaandelen zal nieuwe investeerders aantrekken. Daardoor zal de bankenindex opnieuw stijgen", zei Takis Zamanis, chief trader bij Beta Securities aan Reuters.

Ook de ATHEX-index stond op een laag pitje bij de opening van de beurs. Die is bij de eerste handelsverrichtingen meer dan vier procent gedaald. Aanvankelijk was er nog een lichte stijging.

De Griekse beursindex stond 10 minuten na opening op -4,48 procent. Bij de opening was er nog een lichte stijging van 0,11 procent, of iets meer dan 668 punten.

Gisteren heeft de Beurs in Athene na vijf weken opnieuw de deuren geopend. Na een bloedbad sloten de aandelen gisterenmiddag met een verlies van 16,2 procent. De aandelen van banken daalden toen het hardst. Een effect op de Bel20 bleef uit. Die sloot zelfs met één procent winst. (Volkskrant/Belga/NS)

FTATBNK, de Griekse bankenindex die de vier grootste Griekse banken omvat, daalde bij de opening van de beurs opnieuw tot 30 procent in het rood. Beleggers wilden net zoals gisteren hun aandelen in de verlieslatende banken zo snel mogelijk van de hand doen. Volgens de nieuwe restricties worden de aandelen die meer dan 30 procent op één dag verliezen of winnen, voor de rest van de dag uit de beursnotering genomen. Dat overkwam de National Bank en Piraeus Bank gisteren. Verschillende analisten zijn er van overtuigd dat de dramatische dalingen snel tot een eind zullen komen. "De ineenstorting van de bankaandelen zal nieuwe investeerders aantrekken. Daardoor zal de bankenindex opnieuw stijgen", zei Takis Zamanis, chief trader bij Beta Securities aan Reuters. Ook de ATHEX-index stond op een laag pitje bij de opening van de beurs. Die is bij de eerste handelsverrichtingen meer dan vier procent gedaald. Aanvankelijk was er nog een lichte stijging. De Griekse beursindex stond 10 minuten na opening op -4,48 procent. Bij de opening was er nog een lichte stijging van 0,11 procent, of iets meer dan 668 punten.Gisteren heeft de Beurs in Athene na vijf weken opnieuw de deuren geopend. Na een bloedbad sloten de aandelen gisterenmiddag met een verlies van 16,2 procent. De aandelen van banken daalden toen het hardst. Een effect op de Bel20 bleef uit. Die sloot zelfs met één procent winst. (Volkskrant/Belga/NS)